Šesták prvýkrát kapitán, debut kvinteta v seniorskom tíme SR

NETKY.SK • 20 November 2013, 11:09 • 2 min
Šesták prvýkrát kapitán, debut kvinteta v seniorskom tíme SR

BRATISLAVA 20. novembra (SITA) - Zaujímavosti a fakty po utorňajšom medzištátnom prípravnom stretnutí vo futbale v portugalskom Fare Gibraltár - Slovensko 0:0:

slovakia

left justify in out

Pre Slovensko to bol jedenásty zápas v kalendárnom roku 2013. V medzištátnom prípravnom stretnutí v Bruggách (6. februára) prehrali futbalisti SR s domácimi Belgičanmi 1:2, potom prišli štyri nerozhodné výsledky: 22. marca v Žiline s Litvou 1:1 v rámci kvalifikácie o postup na MS 2014, v medzištátnom meraní síl o štyri dni neskôr v tom istom dejisku so Švédmi 0:0, ďalej 7. júna vo Vaduze s domácim Lichtenštajnskom 1:1 v kvalifikácii MS 2014 a 14. augusta v medzištátnom prípravnom súboji v Bukurešti s Rumunskom 1:1. Nasledovalo prvé víťazstvo. V kvalifikácii o postup na svetový šampionát vyhrali Slováci v Zenici nad Bosniakmi (6. septembra) tesne 1:0 a o štyri dni neskôr potom prehrali s tým istým súperom v Žiline 1:2. Nasledovali prehry s Gréckom 0:1 a remíza s Lotyšskom 2:2 a minulý týždeň víťazstvo 2:0 s Poľskom. 

Pre futbalistov Gibraltáru to bol prvý oficiálny medzištátny zápas, registrovaný Medzinárodnou futbalovou federáciou (FIFA). 

V drese seniorskej reprezentácie SR debutovalo až päť hráčov - Tomáš Košický, Martin Juhar, Lukáš Štetina, Branislav Niňaj a Adam Zreľák. 

Tréner Gibraltáru Allen Bula bol v rokoch 2006 až 2010 manažér pre rozvoj a medzinárodné styky v slovenskom klube MFK Košice. 

Stanislav Šesták bol prvýkrát v kariére kapitán slovenskej reprezentácie. 

Gibraltár je najmladší a zároveň najmenší oficiálny člen Európskej futbalovej únie (UEFA).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies