Šesták: Máme na to doniesť z Grécka dobrý výsledok

NETKY.SK • 8 Október 2013, 14:12 • 2 min
Šesták: Máme na to doniesť z Grécka dobrý výsledok

SENEC - Ofenzívny záložník či krídelník slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislav Šesták verí, že v najbližšom zápase v Grécku v kvalifikácii o postup na MS 2014 do Brazílie je národný tím SR schopný uhrať kvalitný výsledok.

slovakia

left justify in out

Zverenci Jána Kozáka nastúpia v piatok 11. októbra o 20.45 h SELČ v Pireu proti favorizovaným domácim hráčom z Peloponézskeho polostrova. Slováci však v ostatných mesiacoch ukázali výkonnostný i mentálny progres a trúfajú si zaskočiť tradičného účastníka vrcholných podujatí ako sú majstrovstvá sveta či kontinentálny šampionát.

"Grécko má uznávané mužstvo, minulý rok hralo na majstrovstvách Európy. Aj v aktuálnom kvalifikačnom cykle už Gréci majú istú minimálne účasť v baráži. Keby sa nám u nich podarilo uhrať dobrý výsledok, sebavedomie celého nášho mužstva by stúplo. Gréci hrajú tradične takú svoju defenzívu, ale dokážu víťaziť. Aj u nás na Pasienkoch to tak bolo - nepredviedli nič moc, ale dokázali vyhrať 1:0. Určite je to defenzívny tím, aj keď u nich doma to môže byť o niečom inom. Ja však verím, že máme kvalitu na to, aby sme ich potrápili a uhrali dobrý výsledok," povedal hráč tureckého Bursasporu Šesták.

Slováci majú pod vedením nového trénera Jána Kozáka vyrovnanú bilanciu (1 - 1 - 1, skóre 3:3): v augustovom prípravnom dueli v Rumunsku sa zrodila remíza (1:1), v septembri futbalisti SR najskôr zdolali v Zenici domácu Bosnu a Hercegovinu 1:0 a potom v Žiline - tiež v kvalifikácii MS 2014 - podľahli tomu istému súperovi 1:2. Najmä ich výkony z dvojzápasu proti Bosniakom sú prísľubom do budúcnosti. "Bola tam pozitívna odozva. Každý na to reagoval kladne, všetci cítili, že sme odovzdali maximum a bojovali sme naplno. V Bosne nám to vyšlo aj výsledkovo, druhýkrát doma v Žiline, žiaľ, už nie. Toto by mal byť správny krok, aby ľudia videli, že obetujeme všetko pre národné mužstvo a budú si nás vážiť," doplnil Stanislav Šesták.

Slovensko už nemá ani teoretickú šancu postúpiť na budúcoročné MS. Do Brazílie sa z G-skupiny priamo kvalifikuje jeden z dvojice Bosna a Hercegovina, Grécko, druhý dostane dodatočnú šancu v baráži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona