Šesták má radosť z návratu do Bochumu, zavážila rodina

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 12:31 • 2 min
Šesták má radosť z návratu do Bochumu, zavážila rodina

BRATISLAVA - Po pondelkovej prehre slovenskej futbalovej reprezentácie na ruskej pôde s domácim výberom 0:1 sa pre všetkých hráčov tímu SR skončila sezóna 2013/2014 a už v utorok sa niektorí chystajú vyraziť na dovolenky.

slovakia

left justify in out

Medzi prvými, ktorí s rodinou či priateľmi odcestujú na regeneráciu po súťažnom ročníku, je Stanislav Šesták. Rodáka z Demjaty však viac ako blížiaci sa oddych potešila úplne iná správa. Po štyroch rokoch v Turecku sa dohodol na spolupráci s nemeckým Bochumom, z ktorého v lete 2010 odišiel do klubu Ankaragücü a neskôr hral aj za Bursaspor. "Mám z toho veľkú radosť. Veľmi sa z toho teším. Rokovania sme ukončili veľmi rýchlo. Ešte sa ani nezačalo prestupové obdobie a ja už som 'podpísaný' na ďalšie dva roky v Bochume. Veľmi sa teším na všetko, na čo odtiaľ v dobrom spomínam. Verím, že dobré roky ešte prídu," povedal pri odlete z ruského Petrohradu po spomenutom prípravnom súboji proti 'zbornej' Stanislav Šesták a pokračoval: "Veľké plus je to, že sa domov dostanem častejšie autom a nie je to také krkolomné ako z Turecka. Cez Poľsko dokážem urobiť tú cestu za 10 hodín. Z veľkej časti som sa rozhodol kvôli rodine, aby sme mali pohodu. Niečo som už zažil a som veľmi rád, že to takto dopadlo. Mám radosť, že ide práve o Bochum - kvôli atmosfére aj skutočnosti, že to tam všetko poznám. Verím, že to budú dobré roky."

 

Po definitívnom konci súťažného ročníka Šesták už v utorok odlieta do exotického Dubaja. "V súboji s Ruskom každý išiel z posledných síl. Je potrebné si teraz poriadne oddýchnuť a potom sa pripraviť na nový ročník, pretože každého z nás čakajú ťažké súťaže a máme aj kvalifikáciu. V Dubaji sa stretnem s Jankom Ďuricom a Marekom Hamšíkom, späť dokonca letíme všetci spolu," prezradil 31-ročný futbalista. 

 

Po Šestákovej dovolenke sa v rodisku uskutoční milá futbalová slávnosť, keď do obce neďaleko Prešova zavítajú viaceré futbalové hviezdy zo slovenskej reprezentácie. "Ide o menší exhibičný duel. Väčšia časť prípravy je na mojom švagrovi, on to dáva dokopy. Väčšina je už pripravená, teraz už treba iba zariadiť, nech všetko klapne," povedal pre agentúru SITA bývalý hráč Prešova, Slovana Bratislava či Žiliny. "Ani sme tomu nerobili veľkú propagáciu, len niekoľko plagátikov, no opäť sa to rozkríklo. Organizovali sme niečo podobné aj pred troma rokmi, vtedy nás tam bolo menej futbalistov, no na ten štadiónik, či skôr dedinské ihrisko, prišlo až 4-tisíc ľudí. To je viac, ako bolo naposledy v Senci na reprezentačnom zápase. Verím, že nám počas akcie vyjde počasie, príde ešte viac ľudí a bude to zážitok pre nich aj pre nás," dodal Šesták. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies