Šesták by si po MS rád pripísal aj štart na ME

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 13:00 • 2 min
Šesták by si po MS rád pripísal aj štart na ME

BRATISLAVA - Skúsený slovenský futbalový reprezentant Stanislav Šesták (65 štartov a 13 gólov v najcennejšom drese, pozn.) cestoval na XV. majstrovstvá Európy vo Francúzsku s ambíciou, aby si na kontinentálnom šampionáte pripísal aspoň jeden štart.

slovakia

left justify in out

"Či je to z mojej strany naozaj pravda? Áno, je. Na kontinentálny šampionát som odcestoval s tým cieľom, aby som si tam aj zahral. Bolo by pekné, keby sa mi podarilo nastúpiť aj na nejaký zápas majstrovstiev Európy. Vďaka tomu by som sa totiž zaradil medzi tých málo slovenských hráčov, ktorí sa na oboch prestížnych futbalových podujatiach nie iba zúčastnili, ale na nich aj hrali. Bolo by to naplnenie mojej veľkej túžby," povedal pre agentúru SITA 33-ročný útočník, ktorý po ME 2016 vo Francúzsku vážne uvažuje skončiť svoju reprezentačnú kariéru.


Útočník budapeštianskeho Ferencvárosu, inak úradujúceho majstra Maďarska a víťaza domáceho pohára 2015/2016, sa chystá zavesiť reprezentačné kopačky na klinec až po vystúpení vo Francúzsku. Účasťou na tomto záverečnom turnaji v "krajine galského kohúta" už uzavrel desiatku jeho účastníkov, ktorí pred šiestimi rokmi reprezentovali Slovensko aj na majstrovstvách sveta v roku 2010 v Juhoafrickej republike.


Ako sa rodák z Demjaty, ktorý do veľkého futbalu vstúpil práve pred 16 rokmi vo farbách Tatrana Prešov, pozerá na šance "kozákovcov" pridať k povinným trom súbojom v základnej B-skupine ME minimálne ešte jeden duel navyše? "Zo zoznamu účastníkov sa dá zistiť, že je tam veľa top favoritov na celkové prvenstvo. Anglicko máme v skupine... Ak by sa nám však podarilo prejsť ďalej cez husté sito základnej B-skupiny, možno sa nám do cesty postaví ďalší futbalový velikán. Možno to bude nejaký majster Európy alebo ešte silnejší súper," komentoval Stanislav Šesták aktuálnu silu účastníkov ME 2016 vo Francúzsku.


"Preto by bolo skvelé, keby sme v ´hracom pavúku´ šampionátu išli ďalej," uviedol Stanislav Šesták, ktorý okrem najvyššej slovenskej súťaže spoznal na vlastnej koži aj úroveň náročných ligových duelov v Nemecku, Turecku a Maďarsku.

 

"Postup zo základnej skupiny musí byť naším hlavným cieľom. Lebo v poslednom čase podávame dobré výkony, ktoré vzbudzujú zaslúžený ohlas vo futbalovom svete. To je pre nás všetkých veľmi dobrý signál, že sme na dobrej ceste. O tom som presvedčený," spokojne skonštatoval útočník Šesták, ktorý ďalej zdôraznil ešte ďalšie dôležité momenty spojené s aktuálnou slovenskom misiou vo Francúzsku.

 

"Treba si uvedomiť, že my nechodíme každé dva roky na svetové alebo európske šampionáty. Pre nás je takýto postup historická udalosť a veľký úspech celého slovenského futbalu. Preto dúfam, že si to všetci užijeme, bude to pre nás dobrá životná skúsenosť - nielen pre hráčov, ale aj pre divákov, funkcionárov a trénerov. Vidieť najlepších futbalistov Európy zblízka, to sa predsa nedeje každý rok," zdôraznil skúsený zakončovateľ v Kristových rokoch.

 

"Aspoň my, ktorí nie sme hráčmi do základnej zostavy, to takto intenzívne vnímame. Dúfam, že sa v tom nemýlime. Tí hráči, ktorí budú nastupovať v základnej zostave, majú o niečo väčšiu zodpovednosť ako my ostatní. Od ich výkonov závisí naša úspešnosť. My z lavičky im budeme pri tom v každom prípade pomáhať. Budeme sa udržiavať v takom stave, aby sme hocikedy počas duelu mohli nastúpiť za nich a mohli pokračovať v tom, čo oni svojím výkonom dosiahnu a čo nám účinkovaním na trávniku vlastne pripravia," uzavrel Stanislav Šesták svoju úvahu o dôležitosti účasti na ME pre celý slovenský futbal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies