Šesták bojoval o ME, Pekarík: Remíza z Írska nie je zlá

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 08:15 • 2 min
Šesták bojoval o ME, Pekarík: Remíza z Írska nie je zlá

DUBLIN - Pred desiatimi rokmi boli spoluhráčmi v MŠK Žilina, v utorok sa vedno predstavili na dublinskom Aviva Stadium v medzištátnom prípravnom futbalovom stretnutí Írsko - Slovensko (2:2). Obranca Herthy Berlín Peter Pekarík a krídelník Ferencvárosu Budapešť Stanislav Šesták spoločne bojovali v drese "šošonov" v rokoch 2005 - 2007, o úspech sa tentoraz usilovali v reprezentačnom drese.

slovakia

left justify in out

"Prvý polčas bol veľmi zaujímavý aj pre divákov, padli štyri góly. Šli sme do vedenia, čo bolo pre nás optimálne, rýchlo sme dostali dva góly, prvý z veľmi prísnej penalty. Dokázali sme však zareagovať a vyrovnať do polčasu, čo bolo výborné. V druhom polčase sa dianie odohrávalo najmä medzi šestnástkami a ani jedno mužstvo nemalo väčšiu príležitosť," povedal po stretnutí Pekarík. Pravý bek reprezentácie SR aj Šesták sa vrátili aj k netradičným udalostiam v rozpätí 21. a 24. minúty duelu. Nórsky hlavný arbiter Nilsen dva razy ukázal na biely bod v pokutovom území Slovákov. "Prvá penalta, to bolo asi od začiatku jasné, že bola vymyslená, ale odpískal to, nedalo sa s tým nič robiť. Pri druhej Martin Škrtel hovoril, že sa hráčovi vyhýbal, ale ten si ju perfektne vypýtal, trafil ho, takže to bola penalta. Bolo ťažké sa dostať späť do zápasu, odrazu sme prehrávali, Íri hneď búšili a chceli pridať ďalší gól," skonštatoval na margo inkriminovaných momentov Šesták, doplnil ho Pekarík: "Dve takéto jedenástky v zápase som už dlho nezažil. Prvá bola veľmi prísna, bol som pri tom a videl som to."

 

Niekdajší obranca VfL Wolfsburg Pekarík ocenil kvalitu utorkového súpera. "Íri veľmi dobre kombinovali, hrali po stranách a potom prudkými centrami hľadali dvoch robustných útočníkov v šestnástke. Dnes si tréner chcel vyskúšať aj niečo nové, bolo veľa zmien v zostave, na to prípravné zápasy sú. Remíza z Írska nie je zlá," povedal Pekarík.

 

Slovenských reprezentantov potešila aj prítomnosť stoviek fanúšikov spod Tatier na tribúnach Aviva Stadium. "Slovenským divákom patrí veľká vďaka, bolo ich cítiť a vytvorili skvelú atmosféru," vyhlásil Peter Pekarík.

 

"Atmosféra bola vynikajúca, bolo počuť aj našich priaznivcov. Zostava dnes bola pozmenená, bojovali sme o Euro, avšak tréner musí vyhodnotiť, čo mu tieto dva zápasy ukázali," uzavrel Stanislav Šesták.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies