Šesť rokov pre muža, ktorému naleteli hráči NBA

NETKY.SK • 16 Január 2015, 11:01 • 2 min
Šesť rokov pre muža, ktorému naleteli hráči NBA

COLUMBUS - Federálny súd v americkom Columbuse poslal na šesť rokov do väzenia muža, ktorému naleteli basketbalisti Miami Heat aj samotný klub NBA.

slovakia

left justify in out

Haider Zafar sa vydával za člena bohatej pakistanskej rodiny, prevážal sa v luxusných autách. Od Mika Millera, Jamesa Jonesa a Rasharda Lewisa v roku 2013 vymámil niekoľko miliónov dolárov s prísľubom výhodnej investície. Peniaze však minul na vlastnú spotrebu. Viceprezident klubu tiež uveril Zafarovmu príbehu o jeho ohromnom majetku a zveril mu balík sezónnych vstupeniek na zápasy NBA v hodnote milión dolárov. K svojim činom sa priznal. Za každý z piatich bodov žaloby mu hrozilo 20 rokov väzenia.

 

Sudca Edmund Sargus okrem trestu odňatia slobody nariadil Zafarovi zaplatiť obetiam podvodu 15,7 milióna dolárov, po prepustení bude ešte tri roky po dohľadom úradov. Navyše mu hrozí deportácia do Pakistanu. 

 

Zafara v inej kauze žaluje aj podnikateľ z Washingtonu, ktorého vraj v rokoch 2008 až 2010 pripravil o 20 miliónov USD. Aj v tomto prípade sa priznal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies