Šesť rokov nepodmienečne za výrobu marihuany

NETKY.SK • 17 Február 2015, 15:32 • 2 min
Šesť rokov nepodmienečne za výrobu marihuany

BANSKÁ BYSTRICA – Trest šesť rokov odňatia slobody nepodmienečne za výrobu marihuany uložil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 21-ročného Petra Tótha z Neniniec v okrese Veľký Krtíš.

slovakia

left justify in out

Pri policajnom zásahu v októbri 2011 sa u neho našlo väčšie množstvo sušených rastlín rodu Canabis, ktoré patrí do prvej skupiny omamných a psychotropných látok. Z toho bolo možné vyrobiť dávky za najmenej 4 400 eur.

 

Mladíka stíhali za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok vo väčšom rozsahu. Okresný súd vo Veľkom Krtíši ho za to odsúdil na päť rokov odňatia slobody v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Prokurátor sa odvolal a žiadal prísnejší trest. Obhajoba naopak žiadala vec vrátiť na doplnenie dokazovania, pretože vznikli pochybnosti o množstve zadržanej drogy, čo súvisí s kvalifikáciou a následným trestom. Tóth priznal, že v apríli 2011 zasial semiačka rastliny konope siate, ktoré zastrihával, aby ich nebolo vidno a potom ich sušil na povale rodinného domu podľa návodu, ktorý našiel na internete. Marihuanu chcel pre seba a vedel, že jej pestovanie je trestné, ale nevedel, že tresty sú také vysoké. V prípravnom konaní i na prvostupňovom pojednávaní Tóthovi kamaráti uviedli, že od neho dostali, prípadne kúpili marihuanu. 


Odvolací senát vyhovel prokurátorovi a Tóthovi sprísnil trest z päť na šesť rokov odňatia slobody. Tóth sa na zasadnutí odvolacieho senátu ospravedlnil. V opačnom prípade by ho boli eskortovali priamo do výkonu trestu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies