Šesť ľudí z daňovej kauzy zobrali do väzby

NETKY.SK • 8 Marec 2014, 18:42 • 2 min
Šesť ľudí z daňovej kauzy zobrali do väzby

BRATISLAVA - Piati obvinení podali voči rozhodnutiu o väzbe sťažnosti, o ktorých bude po doručení rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I vzal do väzby šiestich obvinených v kauze pokračovacieho zločinu daňového podvodu. Ako informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak, traja obvinení majú kolúznu aj preventívnu väzbu. U tejto trojice podľa sudcu existuje obava, že bude pôsobiť na svedkov, znalcov, spoluobvinených alebo inak mariť objasňovanie skutočností závažných pre trestné stíhanie, ako aj obava z možného pokračovania v trestnej činnosti. „Troch ďalších obvinených zobral sudca do väzby len z dôvodu tzv. kolúznej väzby,“ dodal Adamčiak.

Piati obvinení podali voči rozhodnutiu o väzbe sťažnosti, o ktorých bude po doručení rozhodovať Krajský súd v Bratislave. V prípade jedného obvineného je rozhodnutie o väzbe právoplatné.

Polícia obvinila v tejto kauze deväť ľudí, potvrdil pre agentúru SITA ešte v piatok hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Vladimír Javorský. Na prípad upozornila televízia JOJ, ktorá utajenú akciu sledovala od stredy. V rukách polície podľa televízie skončil aj referent bratislavského daňového úradu. Podľa informácií TV JOJ údajne v kancelárii daňováka policajti zaistili aj niekoľkých desiatok tisíc eur. Policajti kriminálnej agentúry podľa JOJ robili rozsiahle domové prehliadky u osôb, ktoré dlhší čas monitorovali. Okrem nehnuteľností v Bratislave a v Dunajskej Lužnej prehľadali aj nehnuteľnosť v Novom Meste nad Váhom, taktiež pre podozrenie z daňovej trestnej činnosti. Akcia nesie údajne názov Húsenica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies