Šesť Indov odsúdili za hromadné znásilnenie Švajčiarky na doživotie

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 17:34 • 2 min
Šesť Indov odsúdili za hromadné znásilnenie Švajčiarky na doživotie

NAÍ DILLÍ - India sprísnila tresty za hromadné znásilnenie.

slovakia

left justify in out

Za marcové hromadné znásilnenie 39-ročnej švajčiarskej turistky v Indii dnes odsúdili šiestich mužov na doživotie. Oznámila to agentúra DPA, ktorá citovala štátneho žalobcu.

Útočníci 15. marca prepadli ženu, ktorá kempovala s partnerom v indickom zväzovom štáte Madhjapradéš, a pred jeho očami ju znásilnili. Potom ich okradli. Žena povedala, že im zobrali laptop, mobil a ďalšie veci.

Štátny žalobca Radžendra Tivarí povedal, že špeciálny sudca Džitender Kumar Šarma uznal všetkých obvinených vinnými z hromadného znásilnenia a lúpeže. "Maximálny trest za tieto trestné činy je doživotie a to dostali," informoval v telefonáte agentúru DPA.

Každého z odsúdených, ktorí boli všetci vo veku od 22 do 30 rokov, súd tiež zaviazal uhradiť pokutu vo výške 20.000 rupií (337 dolárov).

India sprísnila tresty za hromadné znásilnenie, spodnú hranicu trestu zdvihla z 10 na 20 rokov a hornú na doživotie. Podľa verejného žalobcu sa odsúdení zrejme proti rozsudku odvolajú. K sprísneniu trestov pristúpila po masových protestoch, ktoré vyvolalo decembrové brutálne znásilnenie mladej ženy sprevádzanej priateľom v autobuse mestskej hromadnej dopravy v Naí Dillí. Žena neskôr zraneniam podľahla. Medzi páchateľmi činu bol aj jeden mladistvý.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies