Šesť Francúzov chce odškodné od Úradu práce: 300-tisíc za to, že im nedokázal nájsť prácu!

NETKY.SK • 3 Júl 2013, 11:00 • 2 min
Šesť Francúzov chce odškodné od Úradu práce: 300-tisíc za to, že im nedokázal nájsť prácu!

PARÍŽ - Šesť nezamestnaných Francúzov sa tento týždeň zapíše do histórie. Chystajú sa totiž požiadať Úrad práce, aby každému z nich vyplatil odškodné vo výške 300.000 eur za to, že im nedokázal nájsť zamestnanie. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvoláva na jedného z ich právnikov.

slovakia

left justify in out

Vo Francúzsku je už bez práce rekordných 3,26 milióna ľudí. Prezident François Hollande pritom sľúbil, že do konca roka zastaví rast nezamestnanosti, avšak podľa expertov jeho sľub je v súčasnej ekonomickej situácii ťažko splniteľný. Hospodárstvo krajiny sa totiž prepadlo do recesie.

Vláda obviňuje zo zhoršenia situácie v ekonomike dlhovú krízu v eurozóne a tvrdí, že predchádzajúci konzervatívny kabinet prezidenta Nicolasa Sarkozyho jej zanechal zanedbané hospodárstvo.

Florent Hennequin, jeden z právnikov, ktorí zastupujú žalujúce strany, dnes novinárom oznámil, že sa spolu s vplyvným odborovým zväzom CGT chystajú v piatok 5. júla predložiť žiadosti o kompenzácie na parížskom riaditeľstve Pôle emploi (Úrad práce).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies