Šesť dní po páde obytnej budovy v Keni objavili v troskách preživšiu ženu

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 14:18 • 2 min
Šesť dní po páde obytnej budovy v Keni objavili v troskách preživšiu ženu

NAIROBI - Preživšiu ženu objavili dnes záchranári pod troskami šesťpodlažnej obytnej budovy, ktorá sa v piatok večer zrútila kenskej metropole Nairobi. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na šéfa tamojších záchranárov Piusa Masaia.

slovakia

left justify in out

Masai uviedol, že záchranári sa snažia vytvoriť priestor, aby mohli ženu spod trosiek vyslobodiť. Zároveň s ňou komunikujú lekári, čakajúci na jej vytiahnutie a bezprostredné ošetrenie.

 

Pri piatkovom páde šesťpodlažnej obytnej budovy v chudobnej nairobskej štvrti Huruma zahynulo podľa aktuálnej bilancie najmenej 36 ľudí, ďalších najmenej 70 osôb je doposiaľ nezvestných.

Z trosiek zrútenej budovy vyslobodili záchranári v utorok živé takmer šesťmesačné dievčatko. Dieťa našli vo vedre. Zabalené bolo do deky, pričom neutrpelo žiadne zranenia. Vďaka tomu následne vrástli nádeje, že by sa na mieste ešte mohli objaviť viacerí preživší.

 

Kenský minister vnútra Joseph Nkaissery v reakcii na tragédiu ešte v sobotu vyhlásil, že povolenie na stavbu budovy nebolo vydané v súlade so zákonom. Dodal tiež, že na majiteľa bude vydaný zatykač.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies