Seržant Pepper je po 50 rokoch opäť na prvom mieste rebríčkov

NETKY.SK • 4 Jún 2017, 10:09 • 2 min
Seržant Pepper je po 50 rokoch opäť na prvom mieste rebríčkov

LONDÝN - The Beatles sa vrátili na prvú priečku UK Albums Chart, rebríčka najpredávanejších hudobných albumov na území Spojeného kráľovstva, so svojím titulom Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, ktorý vyšiel pred 50 rokmi. Informuje o tom magazín New Musical Express (NME).

slovakia

left justify in out

Ôsmy štúdiový album liverpoolskych "Chrobákov" bol pri tejto jubilejnej príležitosti - 26. mája - vydaný v reedícii vrátane luxusnej verzie so stereo mixami, množstvom dosiaľ nezverejnených alternatívnych verzií piesní i s dokumentárnym filmom. Nahrávka bola tiež zremasterovaná z pôvodných pásov.

 

"Kto by si bol pomyslel, že starý dobrý Seržant Pepper bude po 50 rokoch opäť na prvom mieste? Sú to skvelé správy a všetci sme z toho šťastní. Pepper je jednotka!" vyhlásil Paul McCartney, bývalý hráč na basovú gitaru v The Beatles.

 

Platňa z roku 1967 tiež dobyla vrchol rebríčka Official Vinyl Albums Chart; celkovo sa z jej najnovšej reedície predalo do piatku 37.000 kópií vo všetkých formátoch. Ide o najlepšie predávajúci sa štúdiový album v Spojenom kráľovstve vôbec, uvádza NME. Celosvetovo sa z neho predalo 32 miliónov kusov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies