Sersen po zbabranej sezóne: Mužstvo malo na viac

NETKY.SK • 25 Február 2015, 11:55 • 2 min
Sersen po zbabranej sezóne: Mužstvo malo na viac

BRATISLAVA - Hokejisti bratislavského Slovana uzavreli utorňajším duelom s Jokeritom Helsinki (2:3 pp) sezónu, na ktorú určite nebudú spomínať v dobrom. Z troch doterajších ročníkov v KHL bola tá práve skončená pre klub najhoršia, keď v 60 zápasoch základnej časti získal iba 63 bodov a v Západnej konferencii obsadil poslednú 14. priečku. Od ôsmeho miesta zaručujúceho účasť v play off ho delilo priepastných 25 bodov.

slovakia

left justify in out

Reálna šanca na účasť vo vyraďovačke sa "belasým" vyparila už po decembrovej neúspešnej domácej sérii, korunu trápenia nasadila na začiatku januára prehra v Záhrebe, kde hostia pustili z rúk štvorgólový náskok. Kalich horkosti si vypili do dna v Moskve, kde schytali od CSKA rekordný debakel 0:12. Po následnom výpredaji a hromadnom odchode hráčov dohrával Slovan sezónu vo výrazne oklieštenej zostave, posledné tri domáce zápasy hralo mužstvo iba na päť bekov a tri útoky.

 

"Bola to ťažká sezóna, veľa sa toho popísalo. Nebolo to teda len fyzicky náročné, ale aj psychicky. Na začiatku ročníka, keď som sa rozhliadal po kabíne, tak som si to predstavoval trošku inak," priznal spätne obranca Ivan Baranka. Za kľúčový faktor neúspechu považuje obrovský počet zranení. "Takúto maródku som asi nikde nezažil. V kompletnom zložení sme odohrali minimum zápasov. Na psychike ani to nepridalo. Bola to kombinácia zranení a iných vecí."

 

Pozitív v hre Slovana nebolo veľa, za povšimnutie stoja výkony brankára Johana Backlunda a skúseného útočníka Ladislava Nagya, ktorý s 41 bodmi (23+18) v 51 vystúpeniach jasne ovládol tímovú produktivitu. Ináč "belasí" doplácali na chyby v obrane, nízku streleckú efektivitu a absenciu hráčov, ktorí by vedeli v zlomových chvíľach potiahnuť mužstvo. Slovanisti viackrát neudržali dobre rozbehnuté duely, v ktorých viedli, dokonca aj pár minút pred koncom. Hráči priznali, že pod chabé výkony sa podpísala i psychika spojená s meškajúcimi výplatami.

 

"Nebolo to ružové. Celá sezóna nám nevyšla, sme si toho vedomí. Aj zápasy, v ktorých sme boli lepší, sme nedokázali dotiahnuť do víťazného konca. Samozrejme, vznikli aj veci mimo ľadu. Už ani psychika hráčov nefungovala tak, ako mala. Jedno s druhým proste súviselo, bola to taká kostrbatá sezóna," prezradil Michal Sersen. Podľa reprezentačného obrancu bolo v silách Slovana dosiahnuť oveľa lepšie umiestnenie. "Je to veľká škoda. Myslím si, že tento tím mal na oveľa viac, ako to vyzerá teraz po základnej časti, v ktorej sme skončili suverénne poslední. Mohlo to vyzerať úplne inak. Nemôžeme sa vyhovárať na jednu vec, lebo tam bolo skĺbených viacero faktorov. Skrátka, celé sa to 'dokašľalo'."

 

V podobnom duchu sa vyjadril aj Libor Hudáček. "Celú sezónu nám neprialo šťastie. Mali sme veľa zranených, neboli podmienky na to, aby sme ich mohli nahradiť kvalitnými hráčmi. Veľa vecí sa dalo lepšie spraviť, aj ja som mohol hrať lepšie," priznal svoj podiel viny na zlých výsledkoch 24-ročný krídelník, ktorý časť sezóny strávil v extraligovej Banskej Bystrici a bodovo sa prebudil až v závere základnej časti.

 

Neružová bola nielen sezóna, ale je aj budúcnosť jedného z najslávnejších slovenských klubov. V KHL podľa všetkého končí, keďže manažment nebude vedieť zostaviť na ďalší ročník potrebný 13 - až 14-miliónový rozpočet. Definitíva o konci síce ešte napadla, atmosféra v slovanistickej kabíne ale naznačovala, že sa počíta s odchodom z nákladnej súťaže. Výpovedný bol aj odkaz pre fanúšikov na svetelnej kocke počas utorkového duelu "Ďakujeme za nezabudnuteľné tri sezóny". Koniec v KHL naznačil na minulotýždňovom stretnutí s hráčmi i prezident klubu Juraj Široký.

 

"Áno, mali sme stretnutie, ale zvyšok je na nich, aby to povedali médiám. Všetko sú to iba dohady," povedal Sersen. "Nie je to v mojej kompetencii riešiť. Uvidíme, čo bude ďalej. Ja by som bol veľmi rád, keby Slovan pokračoval v KHL a asi nielen ja."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies