Sériového vraha Bartolomea Gagliana dolapili vo Francúzsku

NETKY.SK • 20 December 2013, 17:30 • 2 min
Sériového vraha Bartolomea Gagliana dolapili vo Francúzsku

RÍM - Talianskeho sériového vraha Bartolomea Gagliana, ktorý bol na úteku z janovského väzenia, zadržala polícia vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes talianska ministerka spravodlivosti Annamaria Cancellieriová, ktorú citovala tlačová agentúra AP. Ministerka správu zverejnila iba niekoľko hodín po tom, ako informovala parlament o zahanbujúcom úniku trestanca. Podľa údajov príslušného rezortu Gagliana dolapili v prímorskom meste Menton na juhu Francúzska ležiacom neďaleko hraníc s Talianskom.

Gagliana väzenské úrady za dobré správanie pustili na dvojdňovú návštevu svojej postaršej matky. Muž sa však do väzenského zariadenia v Janove už nevrátil. Páchateľ sa počas návštevy v meste Savona na severe Talianska pod hrozbou použitia strelnej zbrane zmocnil automobilu, na ktorom následne odišiel. Gagliana usvedčili z vraždy prostitútky, ktorú v roku 1981 kameňom dobil na smrť, pričom spôsobil zranenia i ďalšej osobe. Po tom, ako ušiel z väzenského zariadenia pre duševne chorých, v roku 1989 zavraždil ďalších dvoch ľudí. Z väzenia sa mu celkovo podarilo utiecť šesťkrát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies