Serie A: Zlatan opäť zahviezdil, Juventus znova prehral

NETKY.SK • 1 November 2021, 09:46 • 2 min
Serie A: Zlatan opäť zahviezdil, Juventus znova prehral

RÍM – "Boh" milánskeho AC opäť ukradol šou! Nádherným priamym kopom otvoril skóre na Stadiu Olimpicu a naštartoval AC na 10. víťazstvom v sezóne.

slovakia

left justify in out

Naozaj má 40 rokov?

Švédsky veterán pred nedávnom oslávil svoje 40. narodeniny. Zlatan musel vynechať Euro kvôli zraneniu, ktoré ho  trápilo až do konca októbra a až prakticky po oslave svojich narodenín sa vrátil do kolotoča Serie A. 

 

Mnohí experti sa obávali, že ďalšie zranenia budú znamenať pokles jeho výkonov. No opak je pravdou a Zlatan opäť dokazuje, že existuje iba jeden Zlatan Ibrahimovič

 

V šlágri 11. kola cestovalo jeho AC do hlavného mesta Ríma, kde ich čakal dobre pripravený AS Rím. Rím doposial pod Josém Mourinhom na domácom štadióne neprehral a Milánčania vedeli, že ich čaká veľmi náročný zápas. 

 

Všetko si do svojich rúk zobral sám Zlatan Ibrahimovič, ktorý v 26. minúte nádhernou ranou z priameho kopu prekonal Ruia Patrícia

 

 

Miláno pokračovalo v dobrom výkone a po ďalšej skvelej práci Ibrahimoviča mohlo vyhrávať 2:0. Jeho nádherná kombinácia s Rafaelom Leaom skončila výstavným gólom, no v ceste stálo postavenie mimo hry a skóre sa nakoniec zostalo nezmené. 

 

Zlatan pokračoval vo famóznom výkone aj v druhom polčase, "lev" si nabehol na krásny pas Simona Kjaera a fenomenálnym zakončením opäť prekonal Patrícia. Lenže po druhýkrát bol gól AC neuznaný kvôli drobnému ofsajdu Ibrahimoviča.

 

Ani druhý neuznaný gól AC ho neodradil a Zlatan sa dostal do ďalšej gólovej situácie, ktorú zastavil faul obrancu AS a rozhodca nariadil pokutový kop.

 

Ten Zlatan prenechal expertovi na penalty Franckovi Kessiému a ten bez najmenších problémov prekonal Ruia Patrícia a AC viedlo 2:0.

 

 

Obraz hry sa zmenil po druhej žltej karte Thea Hernandéza, ktorý musel zápas opustiť predčasne a bude chýbať vo víkendovom Derby della Madonnina.

 

Rím vo značnej výhode začal byť oveľa nebezpečnejší, ale obrana AC na čele s fantastickým Kjaerom dlhodobo odolávala.

 

Nádej domácim dal v 3. minúte nastaveného času bývalý hráč AC Stephan El Shaarawy, jeho gól bol nakoniec posledným gólom zápasu a Miláno si vybojovalo veľmi cenné 3 body.

 

 

Čo sa deje s Juventusom? 

Niekdajší dominant poslednej dekády sa výraze trápi. Fanúšikovia starej dámy dúfali, že návratom staronového trénera Maxa Allegriho sa Juventus vráti do starých koľají. No Juventus sa naďalej trápi a po prehre so Sassuolom prišla ďalšia prehra s Hellasom Verona.

 

Verona sa postupne zlepšuje a podáva veľmi dobré výkony. Na pôde Juventusu rozhodla o svojej výhre už v prvom polčase. Dvakrát sa presadil argentínsky útočník Simeone a Juventus už zvrátiť zápas nedokázal. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona