Serie A: Rossoneri získali titul po 11 rokoch! Interu nepomohla ani výhra nad Sampdoriou

NETKY.SK • 23 Máj 2022, 8:21 • 2 min
Serie A: Rossoneri získali titul po 11 rokoch! Interu nepomohla ani výhra nad Sampdoriou

SASSUOLO – Rossoneri to dokázali! Milánske AC zdolalo v poslednom zápase Sassuolo 3:0 a po 11 rokoch získalo svoje 19. Scudetto. Interu nepomohla ani výhra nad Sampdoriou 3:0.

slovakia

left justify in out

Giroud sa dvakrát presadil, Leao získal ocenenie najlepšieho hráča Serie A

 

Futbalisti AC Miláno vybojovali po jedenástich rokoch titul v talianskej Serii A. V nedeľnom záverečnom 38. kole zvíťazili na pôde Sassuola hladko 3:0 a udržali si na čele tabuľky dvojbodový náskok pred mestským rivalom Interom. Ten v zostave aj so slovenským obrancom Milanom Škriniarom zdolal doma Sampdoriu Janov rovnako 3:0, na obhajobu trofeje mu to však nestačilo.

Hráči AC nenechali nič na náhodu a už v prvom polčase si vytvorili trojgólový náskok. Dvakrát skóroval Olivier Giroud, keď mu oba góly pripravil Rafael Leao, tretí zásah pridal Franck Kessie. V druhom dejstve sa hlavičkou presadil aj striedajúci Zlatan Ibrahimovič, no jeho gól neplatil pre ofsajd. Hostia si v závere v pohode strážili náskok a po záverečnom hvizde sa mohli radovať. "Rossoneri" predtým vybojovali "Scudetto" v sezóne 2010/2011. Ziskom celkovo 19. majstrovského titulu sa vyrovnali na druhom mieste historickej tabuľky Interu, viac ligových trofejí v Taliansku vybojoval len Juventus Turín - 36.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AC Milan (@acmilan)

 

Inter bude mrzieť zakopnutie proti Bologni

 

Ak chcel Inter obhájiť titul, potreboval proti Sampdorii zabodovať naplno a spoliehať sa na zakopnutie AC. Po bezgólovom prvom polčase nakopol favorita po prestávke Ivan Perišič a výhru poistil dvoma gólmi Joaquin Correa. Víťazstvo však "Nerazzurri" nepomohlo, v konečnom účtovaní skončili druhí, s päťbodovým náskokom pred Neapolom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inter (@inter)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona