Serie A: Neapol v prestrelke nestačil na Atalantu, AC Miláno sa dostalo do čela Serie A

NETKY.SK • 6 December 2021, 12:25 • 2 min
Serie A: Neapol v prestrelke nestačil na Atalantu, AC Miláno sa dostalo do čela Serie A

NEAPOL – Fantastický súboj medzi domácim Neapolom a hosťujúcou Atalantou dopadol lepšie pre hostí, ktorí zvíťazili 3:2. Neapol tak stratil prvú pozíciu na čele talianskej ligy a jeho nástupcom sa stalo milánske AC, ktoré zdolalo nováčika zo Salernitany.

slovakia

left justify in out

Štyri tímy v priamom boji o Scudetto

Neapol vstupoval do zápasu s Atalantou ako mierny favorit, ale už v 7. minúte sa po fantastickej strele Malinovského dostali do vedenia hostia. Neapolu sa v závere prvého polčasu podarilo vyrovnať zásluhou Poliaka Zielinského a do druhého polčasu bolo skóre vyrovnané 1:1.

 

Domáci sa dokonca dostali v 48. minúte do vedenia, keď sa presadila klubová legenda Dries Mertens. Atalanta sa týmto gólom nenechala rozhodiť a začala si vytvárať sľubné šance. V 66. minúte sa do neortodoxnej pozície dostal stopér Demiral a parádnym spôsobom vyrovnal na 2:2.

 

Všetko rozhodol v 71. minúte kapitán Remo Freuler, ktorý prekonal Ospinu a svojím gólom rozhodol o výhre Atalanty na pôde Neapolu 3:2. Neapol tak stratil svoju prvú pozíciu na čele talianskej ligy, ale na milánske AC stráca iba 2 body. 

 

Na 2. miesto sa dostal milánsky Inter, ktorý zdolal domáci AS Rím prekvapivo jednoducho 3:0. Ten na svojho mestského rivala stráca iba 1 bod a je naplno v boji o talianske Scudetto.

 

 

AC si prísalo 3 body a podporilo svojho zraneného stopéra Simona Kjaera

Skvelý líder a futbalový hrdina Simon Kjaer, ktorý zachránil život Christiana Eriksena, sa v zápase proti Janovu nepríjemne zranil a táto sezóna preňho bohužiaľ skončila. Jeho spoluhráči dali najavo, že podporujú svoju oporu a do zápasu so Salernitanou nastúpili v tričkách s nápisom Forza Simon.

 

AC rozhodlo o svojom víťazstve už v prvom polčase, úvodný gól dal Franck Kessié a na záverečných 2:0 uzavrel mladý Belgičan Alexis Saelemakers. AC sa dostalo na čelo tabuľky a jednoznačne patrí medzi najväčších favoritov Serie A

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies