Serie A: Milánske derby skončilo deľbou bodov, Cuadrado zachránil Juventus

NETKY.SK • 8 November 2021, 13:36 • 2 min
Serie A: Milánske derby skončilo deľbou bodov, Cuadrado zachránil Juventus

MILÁNO – Slávne Derby della Madonnina skončilo remízou 1:1. Škriniarov Inter nevyužil penaltu a milánske AC v záverečných minútach trafilo žrď.

slovakia

left justify in out

Calhanoglu skóroval proti svojmu bývalému klubu

Jedno z najprestížnjších derby na celom futbalovom svete malo o jednu ingredienciu naviac. Turecký hráč Hakan Calhanoglu do konca minulej sezóny obliekal dres milánskeho AC a v letnom prestupovom období prestúpil k mestskému rivalovi Interu Miláno.

 

Fanúšikova AC sa poriadne pripravili na toto derby, aby dali pocítiť Hakanovi, že čo to znamená prestúpiť k najväčšiemu rivalovi. Počas nástupu a takmer celého zápasu bolo počuť poriadny piskot, keď sa turecký hráč dotkol lopty na ihrisku. 

 

Aby toho nebolo málo, tak už v úvodných minútach si Hakan dobrým napádaním vydobil penaltu pre Inter a sám Calhanoglu si postavil loptu na biely bod. Turecký stredopoliar poslal loptu prudko do stredu brány a otvoril skóre na San Sire. Calhanoglu dokonca svoj gól oslávil, čím si vôbec neudobril fanúšikov AC.

 

 

AC bolo počas prvého polčasu aktívnejšie a malo loptu na kopačkách častejšie ako Inter. V 17. minúte rozohral štandardku Sando Tonali a jeho center nešťastne zahlavičkoval do vlastnej brány Stefan De Vrij. Inter sa onedhlo dostal do ďalšej šance, po skrate milánskeho obrancu Balla-Tourého rozhodca nariadil už druhý pokutový kop pre Inter.

 

Loptu si tentoraz postavil Argentínčan Lautaro Martinéz, no fantastickým zákrokom ho vychytal Tatarušanu

 

 

Druhý polčas priniesol zmenu hry, Inter sa zdal oveľa viac nebezpečnejší a začal si vytvárať sľubné príležitosti. Bohužiaľ pre Milana Škrianiara ich jeho spoluhráči nedokázali využiť a po vystriedaní Edina Džeka sa obraz hry opäť zmenil.

 

AC poslalo na ihrisko Belgičana Saelemakersa a navrátilca Rebiča, tieto striedania zafungovali a Milánčania si začali vytvárať obrovský tlak. Najprv sa k strele dostal Zlatan, ktorý tesne minul bránu a v samotnom závere sa po Saelemakersovej strele ozvala žrď Handanovičovej brány. 

 

Nakoniec to AC vytúžený gól neprinieslo a oba tímy sa rozišli so spravodlivou remízou 1:1. AC naďalej figuruje s Neapolom na čele tabuľky a Inter sa nachádza na komfortnom 3. mieste.

 

 

Juventus vybojoval víťazstvo až v posledných minútach

Nie je žiadnym tajomstvom, že Stará dáma sa výrazne trápi v tohtoročnej sezóne Serie A. Po prehrách so Sassuolom a Hellasom Verona potreboval Juventus výhru ako soľ. 

 

Ich hrdinom sa stal krídelný hráč Juan Cuadrado, ktorý sa v 1. minúte nastaveného času parádne trafil a zaistil Juventusu dôležitú výhru nad Fiorentinou.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies