Serie A: Inter vďaka penalte zdolal Juventus, Neapol zvládol ťažký zápas proti Atalante

NETKY.SK • 4 Apríl 2022, 09:40 • 2 min
Serie A: Inter vďaka penalte zdolal Juventus, Neapol zvládol ťažký zápas proti Atalante

TURÍN – Slávne Derby d'Italia dopadlo lepšie pre Inter. Nerazzurri vďaka premenej penalte Hakana Calhanogluho zdolali Juventus 1:0. Neapol zvládol náročný zápas na pôde Atalanty Bergamo.

slovakia

left justify in out

Juventus mal 23 striel, no svoje šance nevyužil

 

Juventus síce mal v tradičnom "derby d'Italia" viac z hry i vyšší počet streleckých pokusov, proti pevnej obrane Interu sa však nepresadil ani raz. O cenných troch bodoch pre hostí rozhodol vo štvrtej minúte nadstavenia prvého polčasu premenenou penaltou Calhanoglu. Svoj prvý pokus síce nepremenil, ale pokutový kop sa po verdikte rozhodcu opakoval a turecký legionár na druhý pokus poslal loptu do siete.

 

Juventus tak ukončil svoju 16-zápasovú sériu bez prehry v lige, predtým v nej naposledy nebodoval v novembri minulého roka. V tabuľke stráca zo štvrtej priečky na Inter štyri body. Škriniar hral za hostí celý zápas a na konci prvého dejstva videl žltú kartu za nešportové správanie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inter 🏆🇮🇹 (@inter)

 

Neapol pokračuje v dobrej forme

 

Neapol v zostave so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom vyhral na pôde Atalanty Bergamo 2:1. Po treťom triumfe za sebou sa tak bodovo vyrovnali lídrovi tabuľky AC Miláno, ktorý má k dobru pondelkový domáci zápas s Bolognou. Gól a asistenciu si v drese Neapola pripísal Lorenzo Insigne, ktorý po necelej štvrťhodine hry otvoril skóre z pokutového kopu a v 37. minúte asistoval pri zásahu Mattea Politana. Po zmene strán síce Marten de Roon znížil na 1:2, ale zisk troch bodov pre hostí spečatil v 81. minúte Eljif Elmas. Lobotka odohral za Neapol celý zápas.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies