Serie A: AC sa vyrovnalo Interu na čele tabuľky

NETKY.SK • 23 September 2021, 13:25 • 2 min
Serie A: AC sa vyrovnalo Interu na čele tabuľky

MILÁNO – Rossoneri si v domácom zápase hladko poradili s nováčikom z Benátok. Tréner AC Stefano Pioli vychválil Brahíma Diaza na úkor Hakana Calhanogluho.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ iba 2 inakasované góly

Defenzíva Milánskeho AC je momentálne najlepšou obranou sezóny. Po úvodných 5. kolách inkasovala iba dvakrát! Proti nováčikovi z Benátok si udržala ďalšie čisté konto a súperovi nedala absolútne žiadnu príležitosť na strelenie gólu.

 

Z klasickej obrannej štvorice chýbali dokonca všetci 4 zadáci. Kapitán Calábria a stopér Kjaer nemohli do zápasu nastúpiť pre zranenie. Mladé hviezdy stopér Tomori a rýchlik Hernandéz dostali od Pioliho zaslúžené voľno. 

 

Na krajných pozíciach ich nahradili dvaja mladí Francúzi Pierre Kalulu a Ballo-Touré, pre ktorých to bol prvý štart v základnej zostave. V strede obrany nastúpil ex kapitán Romagnoli a ďalší mladík Gabbia. Toto kvarteto zvládlo svoje úlohy na jednotku a Miláno zdolalo nováčika 2:0, čo znamená už 3. čistý štít pre Mika Maignána

 

 

Perfektné striedania od Pioliho

Hráči AC majú za sebou náročný futbalový týždeň, po ktorom do včerajšieho zápasu nemohli počítať s hráčmi ako Ibrahimovič, Giroud alebo Kjaer. No aj bez nich si dokázali poradiť, perfektný ťah predviedol Pioli.

 

Talian poslal v polovici druhého polčasu na trávnik odpočinutého Hernandéza a mladučkého Saelemakersa. Práve Theo Hernandéz po nádhernej akcii s Bennacerom pripravil úvodný gól zápasu pre jeho krajana Brahíma Diaza

 

Druhý a záverečný gól prišiel po šikovnej individuálnej akcii Saelemakersa, ktorý potom našiel voľného Hernandéza a ten delovkou uzavrel na 2:0.

 

Pioli si po zápase poriadne vychválil mladého Diaza, " V minulej sezóne sme mali záložníka a teraz máme "trequartistu". Brahím má obrovský potenciál a maká na sebe deň čo deň. Som naozaj rád, že nám konečne ukazuje svoje kvality."

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies