Seriálová postava Františkovi Kovárovi vyráža dych zákernosťou

NETKY.SK • 17 September 2014, 14:06 • 2 min
Seriálová postava Františkovi Kovárovi vyráža dych zákernosťou

BRATISLAVA - Herec František Kovár sa okrem oprašovania textov pre divadlo v súčasnosti venuje predovšetkým nakrúcaniu nových častí seriálu Chlapi neplačú (2013), v ktorom mu scenáristi napísali celkom novú postavu.

slovakia

left justify in out

„Je to taká zákerná postava, že som z toho sám prekvapený, niekedy mi to vyráža dych, ale herecky je to pre mňa zaujímavé,“ povedal 67-ročný herec, ktorý už stvárnil desiatky filmových a seriálových charakterov.

 

So zápornými postavami má podľa vlastných slov skúsenosti najmä z dabingu, v hre Viliama Klimáčka Hypermarket (2005) sa však ujal negatívnej úlohy aj na divadelných doskách. „Bol som agentom ŠtB a mal som v scenári jeden obraz, v ktorom som topil Jožka Vajdu vo vode v lavóre,“ opísal výstup rodák z Bratislavy. „A on to tak bravúrne hral, že vždy, keď sme skončili, som sa mu v zákulisí ospravedlňoval,“ prezradil Kovár. „Niekde som čítal, že som otec, ktorý miluje svoje deti - myslím svoje herecké postavy,“ podotkol. „Je to tak, lebo do každej herec vkladá kus seba a snaží sa, aby to bolo čo najlepšie. Nie vždy však dosiahne želaný výsledok. Niekedy sa nadriete ako kôň a inokedy do toho idete s ľahkosťou a poviete si, že to nebude mať taký veľký úspech a napokon na to dostanete oveľa viac pozitívnych reakcií,“ uzavrel herec známy z inscenácií ako Hamlet, Skrotenie zlej ženy, Amadeus či Kráľ sa zabáva. 

 

Najúžasnejšie na živote podľa neho je, keď človek vycíti, v čom má talent a vydá sa tým smerom. „Máme to tu na zemi tak pekne porozdeľované, no dôležité je, aby si to tí ľudia nejako uvedomovali, vážili si prácu toho druhého a dávali to ostatným ľuďom najavo,“ uviedol. „Keď si, napríklad, objednám v reštaurácii nejaké výnimočné jedlo, mám vždy chuť poďakovať sa kuchárovi. Nechcem, aby zostal anonymný, pretože mi spôsobil gurmánsky zážitok a zaslúži si moje poďakovanie. Toto by som na Slovensku okamžite zaviedol,“ poznamenal herec v rozhovore pre agentúru SITA. Ako zároveň zdôraznil, veľmi mu podľa jeho slov imponuje profesia lekára. „Neobyčajne si vážim lekárov, keďže som sa s touto profesiou doma celý život stretával a aj som dokonca mal istý čas také chcenie vydať sa týmto smerom,“ dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies