Seriál The Young Pope bude mať premiéru na MFF Benátky

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 09:14 • 2 min
Seriál The Young Pope bude mať premiéru na MFF Benátky

BENÁTKY - Pripravovaný seriál The Young Pope bude mať svetovú premiéru na 73. ročníku Medzinárodného filmového festivalu v Benátkach, ktorý sa uskutoční od 31. augusta do 10. septembra. Na podujatí premietnu prvé dve epizódy, pričom sa tak stane 3. septembra v Palazzo del Cinema di Venezia. Na televízne obrazovky sa projekt dostane v októbri.

slovakia

left justify in out

Seriál bude mať celkovo osem epizód a všetky režíroval Paolo Sorrentino. Ten sa spolu s Tonym Grisonim, Umbertom Contarellom a Stefanom Rullim podieľal aj na scenári. Novinka prinesie príbeh fiktívneho konzervatívneho pápeža Pia XIII., vlastným menom Lennyho Belarda, ktorý je prvým Svätým Otcom pochádzajúcim z USA. Toho stvárnil Jude Law. Okrem neho sa v seriáli predstavia tiež Diane Keaton, Silvio Orlando, James Cromwell, Cécile de France, Javier Cámara, Ludivine Sagnier, Tony Bertorelli či Scott Shepherd. Na projekte spolupracujú spoločnosti HBO, Sky a Canal Plus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona