Seriál Prázdniny pripomenie divákom komédiu S tebou mě baví svět

NETKY.SK • 9 December 2016, 15:01 • 2 min
Seriál Prázdniny pripomenie divákom komédiu S tebou mě baví svět

BRATISLAVA - Nový desaťdielny rodinný komediálny seriál Prázdniny uvedie v januári televízia JOJ. Tvorcovia série s podtitulom Nikdy nie je neskoro na šťastné detstvo sľubujú množstvo krásnych i bláznivých zážitkov v podaní troch bratrancov, ktorí dostanú ťažkú úlohu. Svojim deťom majú ukázať, že prežiť sa dá aj na kopaničiarskej chalupe bez počítača a televízora. Jedna chalupa, dva týždne, traja chlapi, šesť detí - to je zostava, ktorá má predviesť divákom prázdniny, na aké sa nezabúda.

slovakia

left justify in out

Scenár seriálu, ktorý námetom pripomína snímku S tebou mě baví svět (1982), dielo úspešnej televíznej autorky a režisérky Marie Poledňákovej, napísali Kristína Cibulková a Stano Guštafík.

 

Réžie sa ujal Ivan Predmerský. "Na Slovensku aj v Česku je množstvo seriálov, kde podobná tematika je. S tebou mě baví svět je úplne vyhranená záležitosť. Tu, čo to má spoločné, že muži s deťmi idú niekde na chalupu. My máme školopovinné deti, čiže sú to úplne iné príhody," povedal pre TASR režisér s tým, že Prázdniny môžu divákom pripomínať slávnu československú filmovú klasiku, ale predsa je iný.

 

"Vždy som hovoril, že chcem, aby deti zažili to, čo sme zažili my. Nie som úplne dedinský typ, ale vyrastal som v Rači a všetky tie káry, naháňačky, bitky medzi domami, bunkre, výlety, kuše, praky, to som zažil a veľká časť z toho v seriáli je," dodal Ivan Predmerský na margo seriálovej novinky, ktorú nakrúcali v obci Vrbovce. Natáčanie si podľa režiséra užívali hlavne mestské deti. "Aj ich to tam bavilo, v prírode boli plné energie. Chodilo sa na týždeň točiť, užívali si to tam, aj keď netočili, hrali sa, my sme z nich aj veľakrát čerpali."

 

Hlavnými hrdinami seriálu sú bratranci Jano, Zdeno a Laco. Nie sú len rodina, ale aj najlepší priatelia. Majú spoločné spomienky na skvelé detstvo strávené v dedovej chalupe na Myjave. Na Zdenovej svadbe sa pod vplyvom nostalgie a alkoholu dohodnú, že rovnaké prázdniny plné zážitkov doprajú aj svojim deťom. Vyrazia na dvojtýždňovú výpravu do lona prírody, kde majú v pláne oddychovať a vychutnávať si ticho, pohodu a slobodu od manželiek. Marika, Dáša a čerstvá novomanželka Klaudia nedávajú veľké šance tomu, že muži vydržia dva týždne so šiestimi deťmi, no ich motivuje Lacova stávka s Dášou.

 

Ak vyhrajú, dovolí mu vypratať garáž, postaviť v nej skúšobňu a oživiť zašlú slávu jeho skupiny Ofsajd. Zdeno výpravu do minulosti berie ako príležitosť zblížiť sa so svojou čerstvo vyženenou dcérou Lily a Jano verí, že jeho deťom život v lone divokej prírody zocelí charakter. Idylické predstavy však od začiatku narazia na odpor. Na chalupe nie je signál ani internet, decká sa nudia a celá zostava sa mení na výbušnú zmes tesne pred explóziou. Muži musia občas siahnuť na dno svojich síl, aby na chalupe vydržali dva týždne a nezbláznili sa.

 

Postavu Jana Jančicha, učiteľa zemepisu a telesnej výchovy stvárňuje Ľuboš Kostelný, jeho manželku Mariku, ktorá pracuje v cestovnej kancelárii, Zuzana Norisová. Zdeno Marcínek je bývalý futbalista v podaní Marka Igondu, jeho manželku Klaudiu, gynekologičku a pôrodníčku hrá Kristína Greppelová. Český herec Tomáš Matonoha si v novom seriáli zahrá "úspešného" muzikanta Laca Lehotského, Lucia Siposová sa divákom predstaví v úlohe jeho manželky, sestričky na gynekológii. V detských postavách sa predstavia nádejní herci Adelka Heftyová, Miška Rovňáková, Andy Kummer, Karolína Kubánková, Markus Filipko a Samuel Kennedy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona