Seriál Kriminálka Staré Mesto opäť ocenili v Moskve

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 09:56 • 2 min
Seriál Kriminálka Staré Mesto opäť ocenili v Moskve

BRATISLAVA - Šesťdielny česko-slovenský koprodukčný seriál Kriminálka Staré Mesto 2 (2013) uspel v medzinárodnom prostredí.

slovakia

left justify in out

Na 16. Medzinárodnom festivale detektívnych filmov v Moskve získal špeciálnu cenu v kategórii Televízny dramatický program. Presadil sa tak v konkurencii 25 nominovaných diel zo siedmich krajín sveta. Celkovým víťazom kategórie sa však stal program domácich tvorcov, ktorí mali v súťaži aj najviac projektov. Rovnaké špeciálne ocenenie pred rokom udelili aj prvej sérii (2010).

 

Počas podujatia premietli viac ako 200 audiovizuálnych diel v ôsmich hlavných kategóriách. Okrem premietaní určených najmä tvorcom a producentom z Európy, Ázie a Afriky sa uskutočnila aj diskusia na tému spolupráce scenáristov s odborníkmi z oblasti práva a kriminalistiky. "Medzinárodný úspech na jedinečnom medzinárodnom festivale tohto žánru potvrdzuje kvality tohto seriálu, ktorý zaujal nielen divákov v Čechách a na Slovensku, ale získal aj uznanie odborníkov žánru z iných krajín. Teším sa a ďakujem najmä scenáristom, hercom, režisérovi a celému realizačnému tímu, ktorí pri nakrúcaní v minulom roku prežili mnoho zaťažkávajúcich situácií,“ uviedol producent Kriminálky Staré Mesto Patrik Pašš. Cenu prevzala PR manažérka projektu Iveta Pospíšilová. Každý ocenený dostal zároveň aj symbol festivalu - klobúk detektíva. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona