Seriál Hra o tróny by mohol pokračovať ešte minimálne tri roky

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 11:11 • 2 min
Seriál Hra o tróny by mohol pokračovať ešte minimálne tri roky

BRATISLAVA - Obľúbený seriál Hra o tróny (2011) by mohol pokračovať ešte minimálne tri roky. Vyhlásil to programový riaditeľ televízie HBO Michael Lombardo.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol, HBO neplánuje adaptáciu knižnej série Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina ukončiť po siedmej sezóne, hoci doteraz oficiálne ohlásili len šesť. "Nikdy sme neplánovali, že urobíme siedmu sezónu a koniec. Otázka znie, ako ďaleko môžeme po siedmej sezóne ísť," povedal.

 

Lombardo taktiež prezradil, že tvorcovia seriálu David Benioff a Dan Weiss uvažujú, že po dokončení pripravovanej šiestej sezóny nakrútia ešte dve. "Rád by som zmenil ich názor. Práve teraz na tom pracujeme," uviedol. Samotný George R. R. Martin pritom v marci uverejnil blog, v ktorom napísal, že je preňho prijateľných desať sezón. Okrem toho existujú špekulácie, že HBO by mohlo nakrútiť aj prequel seriálu. "Budem otvorený všetkému, čo Dan a David budú chcieť urobiť. Máme ohromný príbeh, ktorý vieme dať do prequelu. Ešte sme sa o tom nerozprávali," vyjadril sa k nápadu Lombardo.

 

Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hra o tróny je tretí rok po sebe nelegálne najsťahovanejším seriálom roka. Hoci jej predlohou je spomínaná knižná séria, od piatej sezóny, ktorú HBO vysielala od apríla do júna, sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies