Seriál Akty X by mohli obnoviť

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 13:37 • 2 min
Seriál Akty X by mohli obnoviť

USA - Americký scenárista a producent Chris Carter priznal, že absolvoval rozhovory o obnovení mysteriózneho seriálu Akty X (1993 - 2002), ktorého je tvorcom.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatšesťročný filmár pre americký magazín Vulture povedal, že po zmene vedenia spoločnosti 20th Century Fox Television, existuje väčšia pravdepodobnosť, že sa seriál vráti na televízne obrazovky. "Ja a Dana Walden (riaditeľka spoločnosti 20th Century Fox Television, pozn. SITA) sme spolu začínali. Ona bola reportérka. Sedeli sme spolu v rovnakej miestnosti počas prvého testovacieho screeningu Aktov X. Ona bola začínajúca novinárka, ja začínajúci producent. Bola tam na začiatku. Takže jej veľa dlhujem. A určite sme spolu rozprávali o obnovení Aktov X," uviedol Carter.

 

Seriál Akty X priniesol na obrazovky príbeh agentov FBI Foxa Muldera (David Duchovny) a Dany Scully (Gillian Anderson), ktorí riešili mysteriózne prípady. Počas vyšetrovania sa dozvedali o rôznych konšpiráciách, týkajúcich sa napríklad aj mimozemšťanov. Kým Mulder týmto informáciám verí, jeho kolegyňa je pragmatickejšia. Seriál sa dočkal deviatich sezón a dvoch filmových spracovaní: Akty X (1998) a Akty X: Chcem veriť (2008). Aktom X udelili trikrát Zlatý glóbus ako najlepšiemu dramatickému seriálu. V roku 1996 ocenenie získali za hlavní hereckí predstavitelia. Seriál priniesol tvorcom aj 16 cien Emmy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies