Séria zemetrasení v Turecku zničila na severozápade krajiny stovky domov

NETKY.SK • 7 Február 2017, 14:29 • 2 min
Séria zemetrasení v Turecku zničila na severozápade krajiny stovky domov

ISTANBUL - Stovky domov zničila séria zemetrasení, ktorá v posledných dvoch dňoch zasiahla provinciu Čanakkale na severozápade Turecka. Informovala o tom dnes spravodajská stanica CNN Türk.

slovakia

left justify in out

K zemetraseniam s magnitúdou 5,3 a 5,4 došlo ešte v pondelok pred svitaním. Pri otrasoch utrpelo zranenia viacero ľudí. Poškodených po nich zároveň ostalo vyše 200 domov ležiacich v dovedna 14 dedinách. Turecká vláda už do oblasti poslala stany a ďalšiu potrebnú pomoc.

 

Turecko leží v seizmicky aktívnej oblasti, kde sa stretáva niekoľko tektonických platní. Zemetrasenia sú tam preto dosť častým javom.

 

Silné otrasy s magnitúdou 7,2 postihli v roku 2011 východotureckú provinciu Van, pričom si vyžiadali viac ako 600 obetí na životoch. Ešte silnejšie zemetrasenie s magnitúdou 7,4 zasiahlo v roku 1999 oblasť v okolí priemyselného mesta Izmit. Zahynulo vtedy vyše 17.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies