Séria zemetrasení postihla pohraničnú oblasť medzi Eritreou a Etiópiou

NETKY.SK • 13 Jún 2011, 07:24 • 2 min
Séria zemetrasení postihla pohraničnú oblasť medzi Eritreou a Etiópiou

Séria zemetrasení postihla pohraničnú oblasť medzi Eritreou a Etiópiou

slovakia

left justify in out

img

Séria zemetrasení zasiahla v nedeľu večer pohraničný región medzi Eritreou a  Etiópiou. Nie je známe, či otrasy spôsobili škody, alebo si vyžiadali obete na životoch.
      Americký geofyzikálny inštitút (USGS) zaznamenal celkom 14 slabých až stredne silných zemetrasení. Najsilnejšie dva otrasy mali magnitúdu 5,7 a ich epicentrá sa nachádzali v Eritrei.
      Séria otrasov sa začala o 18.37 h miestneho času (17.37 h SELČ), keď zemetrasenie s magnitúdou 5,1 zasiahlo oblasť ležiacu asi 128 kilometrov západne od eritrejského prístavného mesta Assab. Epicentrum malo v hĺbke okolo desať kilometrov.
      V priebehu 2,5 hodiny nasledovalo sedem slabých zemetrasení s magnitúdami v rozpätí 4,5-4,8. Po nich prišli tri zemetrasenia s magnitúdami 4,7, 4,8 a 5,0.
      Séria vyvrcholila dvojicou zemetrasení s magnitúdou 5,7 a jedným s magnitúdou 4,5.
      Zemetrasenia, najmä mierne, sú v Afrike zriedkavé, no v tomto regióne k nim občas dochádza. Dňa 20. júla 1884 zemetrasenie s magnitúdou 6,2 postihlo oblasť v mori pri eritrejskom prístave Massawa. Niekoľko domov v regióne bolo zničených, ale potvrdené správy o úmrtiach nie sú k dispozícii.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies