Séria útokov v Iraku si vyžiadala najmenej 25 mŕtvych

NETKY.SK • 21 Marec 2014, 14:10 • 2 min
Séria útokov v Iraku si vyžiadala najmenej 25 mŕtvych

BAGDAD - K útokom sa zatiaľ nikto neprihlásil, no Irakom zmieta v poslednej dobe sektárske násilie medzi šiitmi a sunnitmi.

slovakia

left justify in out

Séria útokov si v piatok v Iraku vyžiadala najmenej 25 mŕtvych a desiatky zranených. Prvý útok sa stal v dedine Indžán asi 120 kilometrov severne od Bagdadu. Samovražedný útočník vrazil autom naloženým výbušninami do policajnej stanice. Nasledovala prestrelka s ďalšími ozbrojencami a o život prišlo deväť policajtov.


Ďalší samovražedný útočník zabil deväť ľudí, keď sa odpálil na pohrebe lídra milícií bojujúcich proti al-Kájde v meste Ramádí. Násira al-Alaváního, ktorý stál na čele milícií Sahvá, zabili deň predtým. Členov týchto milícií považujú povstalci za zradcov. Ozbrojenci zaútočili v piatok aj na vojenské stanovište pri meste Samarrá, kde zastrelili štyroch vojakov a uniesli deväť ďalších. Ich osud zatiaľ nie je známy. Výbuch auta zabil aj tri osoby v meste Dibís pri Kirkúku. 

 

K útokom sa zatiaľ nikto neprihlásil, no Irakom zmieta v poslednej dobe sektárske násilie medzi šiitmi a sunnitmi. Jeho cieľom je podkopať súčasnú šiitskú vládu a jej snahy o nastolenie poriadku v krajine.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies