Séria bombových útokov v Afganistane si vyžiadala najmenej 15 mŕtvych

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 13:47 • 2 min
Séria bombových útokov v Afganistane si vyžiadala najmenej 15 mŕtvych

KÁBUL: Najkrvavejší z nich sa odohral v dištrikte Sangin, kde bomba ukrytá pri ceste vybuchla pod vozidlom piatich členov afganskej tajnej služby a policajta.

slovakia

left justify in out

Najmenej 15 ľudí zahynulo počas série bombových útokov, ku ktorej došlo na juhu Afganistanu. Medzi obeťami sú aj šiesti príslušníci afganských bezpečnostných síl, informovala dnes agentúra Associated Press.

V provincii Helmand došlo podľa vyjadrení miestnych predstaviteľov v noci nadnes k štyrom bombovým útokom na rôznych miestach.

Najkrvavejší z nich sa odohral v dištrikte Sangin, kde bomba ukrytá pri ceste vybuchla pod vozidlom piatich členov afganskej tajnej služby a policajta. O život prišiel aj námestník šéfa miestnej tajnej služby, informovali policajné zdroje.

Pri ďalších troch bombových atentátoch v provincii Helmand zahynuli najmenej šiesti civilisti a dvaja policajti, píše AP. Povstalci v provincii vystupňovali svoje útoky po tom, čo sa z oblasti stiahli zahraničné jednotky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies