Sergio Ramos pred desiatimi rokmi debutoval za Real Madrid

NETKY.SK • 11 September 2015, 14:26 • 2 min
Sergio Ramos pred desiatimi rokmi debutoval za Real Madrid

MADRID - Španielsky futbalový obranca Sergio Ramos už desať rokov háji farby tamojšieho veľkoklubu Real Madrid. Odchovanec FC Sevilla nastúpil prvýkrát v drese "bieleho baletu" 10. septembra 2005 ako 19-ročný v ligovom dueli proti Celte Vigo (2:3).

slovakia

left justify in out

"Desať rokov od môjho debutu v najlepšom mužstve sveta. Akoby to bolo včera. Na to môžem povedať iba jedno veľké ´ĎAKUJEM´," napísal 29-ročný Ramos (nar. 30. marca 1986) vo štvrtok na twitteri.

 


Ako uvádza špecializovaný portál transfermarkt.de, "Merengues" vtedy Ramosa kúpili zo Sevilly za 27 miliónov eur. Športový riaditeľ andalúzskeho klubu Monchi prednedávnom prezradil, že plakal, keď Ramosa predával do Madridu. "Bol posledný deň prestupového obdobia a prezident Realu Madrid Florentino Pérez sa rozhodol zaplatiť výkupnú klauzulu za Sergia Ramosa. Bola to jedna z nocí, keď som ako riaditeľ plakal pre pocit bezmocnosti," povedal Monchi pre denník Marca.


Jedným z najpamätnejších Ramosových momentov v drese madridského mužstva bol gól v nadstavenom čase finálového stretnutia Ligy majstrov 2013/2014 proti mestskému rivalovi Atléticu, ktorým nakoniec nasmeroval Real k zisku jubilejného 10. triumfu v európskom pohári číslo jeden.

 

Počas angažmánu v Madride žiaril aj na reprezentačnej úrovni. S národným tímom získal dvakrát titul majstra Európy (2008 a 2012) a triumfoval aj na MS 2010 v JAR.


Ramos nedávno predĺžil kontrakt s Realom do roku 2020. Počas ostatných desiatich rokov nastúpil v jeho drese na takmer 450 duelov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona