Sergej Šojgu vyhlásil, že nové zbrane Ruska robia americkú protiraketovú obranu "deravou"

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 18:39 • 2 min
Sergej Šojgu vyhlásil, že nové zbrane Ruska robia americkú protiraketovú obranu "deravou"

MOSKVA - Podľa slov ministra obrany, nové a pokročilé zbrane pomôžu zabrániť tomu, aby sa Rusko dostalo do ďalších pretekov v zbrojení. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Nové zbrane Ruska, o ktorých povedal v správe k Federálnemu zhromaždeniu prezident Ruskej federácie Vladimir Putin, robí americkú protiraketovú obranu "deravou". O tom vyhlásil minister obrany Ruska Sergej Šojgu.

 

Podľa jeho slov, v Rusku vytvorili najmodernejšie a najpokročilejšie zbrane na mnoho rokov, v jednotlivých miestach aj po celé desiaťročia.

 

"Zbraň, ktorá dokáže prekonať existujúce a perspektívne systémy protiraketovej obrany. To, čo sa dnes vytvára v Poľsku a Rumunsku, na Aljaške a očakáva sa, že bude založené v Južnej Kórei a Japonsku. Tento "dáždnik" americkej protiraketovej obrany sa ukáže "deravý". Teraz neviem načo za takéto obrovské peniaze, tento "dáždnik" kupovať," povedal minister.

 

"Nové ruské zbrane zabezpečia zaručenú bezpečnosť a ochránia suverenitu našej krajiny niekoľko desaťročí dopredu. Ale čo je najdôležitejšie, pomôžu sa vyhnúť zatajovaniu našej krajiny do ďalšieho preteku v zbrojení, do ktorého nás neustále tlačia krajiny NATO," dodal on .

 

"V Rusku sú stvorené najmodernejšie a najpokročilejšie zbrane na mnoho rokov a možno aj po celé desaťročia. Zbraň, ktorá je schopná prekonať všetky existujúce a nasledujúce systémy protiraketovej obrany," zhrnul minister obrany Ruska Sergej Šojgu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies