Sergej Salmanov čelí ďalšej obžalobe

NETKY.SK • 22 Február 2016, 16:43 • 2 min
Sergej Salmanov čelí ďalšej obžalobe

BRATISLAVA – Podnikateľ Sergej Salmanov čelí ďalšej obžalobe.

slovakia

left justify in out

Za neprimerané gestá a verbálny útok v pojednávacej miestnosti voči korunnej svedkyni Márii Z. podal prokurátor obžalobu pre zločin marenia spravodlivosti na pezinský okresný súd. Agentúre SITA to potvrdil hovorca prokuratúry Michal Šúrek.


Mária Z. bola korunná svedkyňa v procese s otcom a synom Salmanovom. Vystupovala však ako svedkyňa aj v ďalších prípadoch spájaných s týmito podnikateľmi. Na základe jej svedectva boli v apríli minulého roka právoplatne odsúdení za podplácanie. Sergej dostal trest sedem rokov, jeho syn Alexander šesťročný trest.


Voči bývalej riaditeľke šamorínskeho daňového úradu Márii Z. prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podmienečne v septembri minulého roka zastavil trestné stíhanie. Mária Z. bola trestne stíhaná pre zločin prijímania úplatku a prokurátor sa rozhodol podmienečne zastaviť jej trestné stíhanie, lebo sa významnou mierou podieľala na objasnení viacerých prípadov korupcie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona