Sergej Rázov vyzval Londýn ukončiť "protiruskú hystériu"

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 06:00 • 2 min
Sergej Rázov vyzval Londýn ukončiť "protiruskú hystériu"

RÍM - Veľvyslanec Ruska v Taliansku navrhol pre Londýn, nájsť "ruskú stopu" aj pri otravách Napoleona.

slovakia

left justify in out

Veľvyslanec Ruskej federácie v Taliansku Sergej Rázov vyzval Anglicko prestať nafukovať "protiruskú hystériu" a pokračovať bezpodmienečne obviňovať Moskvu za otravy bývalého plukovníka GRU Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Júlie. Taktiež nazývať to "útokom" a "hrozbou európskej bezpečnosti". V liste zverejnenom v sobotu v novinách Corriere della Sera, ruský diplomat poukázal na absurditu a neprijateľnosť vyhlásení britskej strany.
   

"Oficiálni predstavitelia Londýna došli tak ďaleko, že otvorene porovnávajú Rusko s Hitlerovým Nemeckom a majstrovstvá sveta vo futbale s Olympijskými hrami roku 1936 (v Nemecku).  Aby dokončili takú rekonštrukciu svetových dejín, zostáva v britskej interpretácii nájsť "ruskú stopu" pri otravách Napoleona na ostrove Elena," napísal Rázov.

 

Verzia otravy, nachádzajúca sa vo vyhnanstve na ostrove v Atlantickom oceáne bývalého francúzskeho cisára, rozhodnutím britského kabinetu nikdy nedostala konečné potvrdenie.

 

V Kremli považujú za urážlivé vyhlásenie ministra zahraničných vecí Veľkej Británie, ktorý porovnáva nadchádzajúce majstrovstvá sveta v Rusku s Olympijskými hrami z roku 1936 v tretej ríši. Podľa slov tlačového tajomníka ruského prezidenta Dmitrija Peskova "Toto je úplne nechutné vyhlásenie, ktoré nezodpovedá ministrovi zahraničných vecí krajiny v akejkoľvek krajine".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies