Sergej Lavrov so zásadným vyhlásením! Mal by sa Zelenskyj začať obávať?

NETKY.SK • 25 Júl 2022, 17:41 • 2 min
Sergej Lavrov so zásadným vyhlásením! Mal by sa Zelenskyj začať obávať?

KÁHIRA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov vyhlásil, že cieľom Moskvy je zvrhnúť vládu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

slovakia

left justify in out

Sergej Lavrov to uviedol pred vyslancami na summite Ligy arabských štátov (LAŠ) v nedeľu večer v egyptskej Káhire. Šéf ruskej diplomacie tiež povedal, že Moskva je odhodlaná pomôcť Ukrajincom oslobodiť sa od bremena tohto absolútne neprijateľného režimu".

 

Jeho slová výrazne protirečia línii Kremľa zo začiatku vojny, keď ruskí predstavitelia opakovane zdôrazňovali, že ich hlavnou snahou nie je zvrhnúť Zelenského vládu.

 

Z domova: VIDEO Jaroslav Naď po stretnutí s Benom Wallaceom: Všetkým nám záleží, aby sme spoločne porazili Putina

 

img


Lavrov  taktiež obvinil Kyjev a jeho západných spojencov" zo šírenia propagandy, ktorá má zaistiť, že Ukrajina sa stane večným nepriateľom Ruska".


„Ruský a ukrajinský ľud budú ďalej žiť spoločne a my určite pomôžeme ukrajinskému ľudu, aby sa zbavil režimu, ktorý je úplne protiľudový a ide proti histórii," dodal Sergej Lavrov.

img

Minister v Káhire tvrdil, že Rusko bolo už v marci ochotné rokovať o dohode o skončení vojny, lenže Kyjev urobil obrat a ohlásil svoj zámer rozdrviť Rusko na bojisku. Lavrov dodal, že to Západ povzbudzuje Ukrajinu, aby pokračovala v bojoch. Podľa neho to bol práve Kyjev, kto ukončil mierové rokovania, preto to, či budú pokračovať nezáleží od Ruska. Podotkol však, že „Ukrajina nikdy nemôže Rusko poraziť na bojisku." 

Zo športu: Oktagon MMA: Paulus s ďalším víťazstvom, brúsi si zuby na Tichotu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies