Sergej Lavrov sa v sobotu stretne s najvyššími predstaviteľmi SR

NETKY.SK • 3 Apríl 2015, 10:29 • 2 min
Sergej Lavrov sa v sobotu stretne s najvyššími predstaviteľmi SR

BRATISLAVA - Na oficiálnu návštevu Slovenska pricestuje v sobotu 4. apríla ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Na tú ho ešte v decembri 2012 pozval jeho slovenský rezortný partner Miroslav Lajčák, keď bol na návšteve v Moskve. Lavrov si termín vybral v kontexte 70. výročia oslobodenia Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Ako prvý ho prijme prezident Andrej Kiska, ktorý s ním chce prebrať hlavne situáciu na Ukrajine a anexiu Krymu. Lavrova následne čaká rokovanie s premiérom Robertom Ficom. Spolu s ním, ako aj s predsedom parlamentu Petrom Pellegrinim položia na Slavíne vence pri príležitosti oslobodenia Bratislavy. V rámci tohto spomienkového podujatia Fico aj Lavrov vystúpia s príhovormi a ruský šéf diplomacie zároveň odovzdá 11 slovenským veteránom pamätnú medailu.

Na Slavín sa v sobotu po stretnutí s Lavrovom chystá tiež Kiska. Pamiatku padlých vojakov si však uctí samostatne.

Rokovaniu ministrov zahraničných vecí budú dominovať bilaterálne vzťahy, európske a medzinárodné témy, vrátanie riešenia krízy na Ukrajine, ale tiež energetika a ekonomické otázky.

 

Lajčák v súvislosti s riešením konfliktu na východnej Ukrajine nevidí alternatívu k dialógu. Podľa neho aj Lavrovova návšteva v Bratislave dáva príležitosť na takýto dialóg. Dodal, že sa tým vytvorí priestor na prezentáciu vzájomných postojov a názorov, okrem iného na to, čo sa na Ukrajine deje, ako aj na to, čo môže urobiť Moskva pre mier na Ukrajine.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies