Sergej Lavrov: Pokusy o vojenské riešenie problému KĽDR, privedú ku katastrofe

NETKY.SK • 15 December 2017, 17:51 • 2 min
Sergej Lavrov: Pokusy o vojenské riešenie problému KĽDR, privedú ku katastrofe

MOSKVA - Kórejský jadrový problém nemá vyhliadky na vyriešenie scenárom sily a podobné pokusy môžu viesť ku katastrofickým dôsledkom. Informuje rg.ru.

slovakia

left justify in out

Takýto názor dnes vyjadril ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, počas "vládnej hodiny" v Rade federácie. Poznamenal, že situácia okolo Kórejského polostrova je veľmi znepokojujúca. "Neexistuje alternatíva k postupnému znižovaniu napätia a prechodu k rokovaniam," domnieva sa minister.

 

"Pokusy vyprovokovať vojenský scenár v nádejí, že kríza bude riešená silou, povedie ku katastrofe," zdôraznil Lavrov. Pričom poznamenal, že na západe to dobre vedia. "V tomto ohľade sú dostatočné hodnotenia, a to aj v západnej politickej inštitúcii," povedal diplomat.

 

Rusko nehľadá konfrontácie so západom, ale bude odpovedať na nepriateľské kroky Washingtonu. Pritom, šéf ruských diplomatov poznamenal, že Moskva je pripravená k dialógu so západnými partnermi, ale zatiaľ pokrok v pozitívnom smere zo strany USA , nie je.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies