Sergej Lavrov by mal prísť do Bratislavy 4. apríla

NETKY.SK • 20 Február 2015, 12:26 • 2 min
Sergej Lavrov by mal prísť do Bratislavy 4. apríla

BRATISLAVA - Šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák (nominant Smer-SD) pozval ešte v decembri 2012 počas svojej cesty v Moskve na návštevu Slovenska ruského rezortného partnera Sergeja Lavrova.

slovakia

left justify in out

"Ruská strana prejavila záujem uskutočniť túto návštevu 4. apríla v kontexte osláv výročia oslobodenia Bratislavy, čo sme akceptovali," uviedol pre TASR hovorca ministerstva zahraničných vecí Peter Stano.

 

Ako dodal, naplánované je spoločné rokovanie Lajčáka s Lavrovom. Pri bilaterálnych návštevách sú tradičnou témou rozhovorov dvojstranné vzťahy, ale aj aktuálne regionálne a globálne otázky. "Medzi témami bude prirodzene aj Ukrajina, keďže tamojšia kríza má priamy dosah na Slovensko, na vzťahy EÚ s Ruskom a na celkovú bezpečnosť a stabilitu v Európe," poznamenal Stano.

To, či Lavrova počas jeho návštevy prijme aj prezident SR Andrej Kiska a premiér Robert Fico, zatiaľ nie je isté. Ako TASR informoval šéf komunikačného odboru Kancelárie prezidenta SR Roman Krpelan, program hlavy štátu na apríl kancelária zverejní koncom marca.

 

V podobnom duchu sa vyjadril Úrad vlády SR. "Konkrétne detaily programu sa spresňujú. Keď budú dohodnuté všetky podrobnosti, budeme informovať tradičným spôsobom formou oznamu pre médiá," uviedol tlačový a informačný odbor.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona