Sergej Lavrov: armáda USA a NATO sa snaží popierať prítomnosť teroristov ISIS v Afganistane

NETKY.SK • 20 Február 2018, 21:22 • 2 min
Sergej Lavrov: armáda USA a NATO sa snaží popierať prítomnosť teroristov ISIS v Afganistane

MOSKVA - Armáda USA a NATO sa pokúšajú poprieť fakty prítomnosti teroristov v Afganistane zakázaného zoskupenia "Islamský štáť". O tom vyhlásil v utorok minister zahraničných vecí Ruska Sergej Lavrov. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Na severe a východe krajiny sa nachádzajú tisíce teroristov zoskupenia "Islamský štáť", povedal minister. "Nás znepokojuje skutočnosť, že bohužiaľ armáda USA a NATO, ktoré sú doteraz prítomné v Afganistane, sa snažia všetkými možnými spôsobmi zatajovať a popierať fakty prítomnosti teroristov v tejto krajine," povedal ruský minister na tlačovej konferencii po rozhovore s pakistanským kolegom Khawaja Muhammad Asif.

 

"Podľa našich údajov, prítomnosť teroristov ISIS na severe a východe Afganistanu je dosť vážna, už sú tam tisíce banditov," uviedol Lavrov. "To zvyšuje riziko prenikania teroristov do Strednej Ázie a odtiaľ už nie je také ťažké dostať sa do Ruskej federácii," poznamenal.

 

Minister Lavrov zdôraznil potreby zintenzívniť úsilie na zabránenie takéhoto vývoja udalosti. Okrem toho, šéf Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie vyzval k reforme štruktúry Šanghajskej organizácie pre spoluprácu tak, aby zahŕňala nielen boj proti terorizmu, ale aj boj proti obchodovaniu s drogami.

 

"Bohužiaľ, dlhodobá prítomnosť Spojených štátov a NATO v Afganistane neznížila hrozbu terorizmu a drogová hrozba sa zvýšila mnohokrát," vysvetlil Lavrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona