Sergej Bubka bude šiesty kandidát na prezidenta MOV

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 09:34 • 2 min
Sergej Bubka bude šiesty kandidát na prezidenta MOV

PETROHRAD - Dlhoročný kráľ skoku o žrdi Sergej Bubka si vybral petrohradské zasadnutie exekutívy Medzinárodného olympijského výboru (MOV) za fórum, na ktorom predstaví svoju kandidatúru na post prezidenta organizácie.

slovakia

left justify in out

Tlačovú konferenciu zvolal na utorok. Ukrajinec by mal uzavrieť šesťčlenné pole uchádzačov o nástupníctvo po Belgičanovi Jacquesovi Roggeovi, ktorý v septembri po dvanástich rokoch skončí. Delegáti septembrového zasadnutia MOV v Buenos Aires vyberú nového lídra. Doteraz oficiálne spustili kampaň postupne viceprezidenti MOV Thomas Bach z Nemecka a Ser Miang Ng zo Singapuru, portorický šéf finančnej komisie MOV Richard Carrion, taiwanský líder Medzinárodnej asociácie amatérskeho boxu (AIBA) Wu Čching-kchuo a prezident Medzinárodnej veslárskej federácie (FISA) Denis Oswald zo Švajčiarska.

Štyridsaťdeväťročný Bubka je olympijský víťaz zo Soulu 1988 a šesťnásobný majster sveta, ako prvý žrdkár planéty preletel nad latkou vo výške šesť metrov, dovedna 35-krát prekonal svetový rekord, stále mu patria oba najlepšie výkony v histórii - vonku (614 cm) aj v hale (615 cm). Je prezident Ukrajinského olympijského výboru a od roku 2008 aj člen Medzinárodného olympijského výboru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies