Serenin kouč si kladie otázku, či má zmysel dohrať sezónu

NETKY.SK • 30 September 2015, 15:54 • 2 min
Serenin kouč si kladie otázku, či má zmysel dohrať sezónu

NEW YORK - Francúzsky kouč Patrick Mouratoglou, trénerský konzultant americkej jednotky svetového rebríčka tenistiek vo dvojhre Sereny Williamsovej, naznačil, že jeho zverenkyňa pod vplyvom sklamania z pominutia šance na kalendárny Grand Slam možno už nebude v tejto sezóne štartovať.

slovakia

left justify in out

Serena ako top-favoritka šokujúco podľahla v semifinále newyorských US Open Talianke Roberte Vinciovej. Čerstvo 34-ročná dobyvateľka Australian Open, Roland Garros aj Wimbledonu 2015 by ešte mala hrať budúci týždeň v Pekingu a potom 25. októbra - 1. novembra na koncoročnom šampionáte v Singapure.
"Keď v auguste prehrala v Toronte, bola rozčarovaná, ale na druhý deň ráno sme boli na kurte a pripravovali sme sa na US Open, ktoré chcela vyhrať. Teraz však vyvstáva otázka, aká veľká je jej motivácia hrať na tých zostávajúcich turnajoch. Nemyslím si, že by mala hrať, ak tá motivácia nie je fakt veľká," povedal Mouratoglou pre espnW a dodal: "Nachádzala sa dve víťazstvá od čohosi naozaj obrovského, takže nezdar bol veľmi bolestivý. Každá prehra je pre ňu taká, ale táto bola ešte viac ako obvykle. Chce to priestor na pozviechanie. Až potom nadíde čas vrátiť sa do turnajového diania."


Serena sa 28. septembra dotiahla ku krajanke Chris Evertovej na historickú tretiu priečku podľa počtu týždňov na vrchole renkingu - má ich na konte 260. Už dávnejšie je istou koncoročnou jednotkou. Mouratoglou zdôraznil, že jeho vyhlásenia sa týkajú len zvyšku tejto sezóny: "Nepochybujem, že bude mať motiváciu pridávať ďalšie grandslamové trofeje a dosahovať rekordy."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies