Serena Williamsová pred duelom proti sestre: Je na tom lepšie

NETKY.SK • 4 Júl 2015, 08:16 • 2 min
Serena Williamsová pred duelom proti sestre: Je na tom lepšie

WIMBLEDON - Americká tenistka Serena Williamsová postúpila do 4. kola na grandslame vo Wimbledone. Svetová a turnajová jednotka sa však poriadne vytrápila s premožiteľkou Daniely Hantuchovej, Britkou Heather Watsonovou, no účasť na londýnskej tráve si napokon predĺžila po triumfe 6:2, 4:6, 7:5. V ďalšom kole ju čaká prestížny duel proti svojej staršej sestre Venus, ktorá zdolala Srbku Aleksandru Kruničovú 6:3, 6:2.

slovakia

left justify in out

Päťnásobná víťazka Wimbledonu vstúpila do duelu s Watsonovou úspešne. Súperke dvakrát v prvom sete prerazila podanie a presvedčivo triumfovala 6:2. Problémy sa objavili až v druhom dejstve. Na konto Američanky pribúdalo čoraz viac nevynútených chýb, čo Britka dokonale využila. Williamsovej vzala podanie v piatom geme, následne aktívnou hrou aj v tom deviatom a pri svojom servise premenila druhý setbal.

 

Na začiatku tretieho dejstva sa svetová jednotka na dvorci len hľadala. Watsonová ju dvakrát brejkla a viedla už 3:0. Hoci Williamsovej úderom naďalej chýbala potrebná istota, do hry o víťazstvo ju vrátil heroický štvrtý gem. Na jeho zisk premenila až šiesty brejkabl, následne strhla vedenie na svoju stranu, no ani tento zvrat jej nestačil. Watsonová sa postarala o ďalší obrat, za stavu 5:4 podávala na víťazstvo, ale stratila servis a napokon aj celý zápas. Skúsená Američanka sa dostala do výhody čistou hrou a v dvanástom geme úspešne premenila tretí mečbal. V zápase však zaznemanala až 33 nevynútených chýb.

 

"Už som na centrálnom dvorci zažila niekoľko prehier, ale toto bol zrejme najťažší duel, akým som na ňom hrala. Heather hrala neuveriteľne pred domácim publikom. Dala do toho všetko a bola veľmi blízko k triumfu," uviedla v prvom rozhovore po stretnutí Serena Williamsová. Vo 4. kole ju čaká 26. vzájomné meranie síl proti svojej staršej sestre, s ktorou má pozitívnu bilanciu 14:11: "Teraz je ona v lepšej forme. Do zápasu preto pôjde s väčšou výhodou. Minimálne jedna z nás však postúpi do štvrťfinále a to je dobré."

 

Ďalej ide aj Ruska Maria Šarapovová. V piatkovom súboji nedala šancu Rumunke Irine Beguovej a za 85 minút ju zdolala v dvoch setoch 6:4, 6:3. Beguová pritom nemala horšie štatistiky v porovnaní s favorizovanou súperkou. Urobila však až dvadsať nevynútených chýb, a hoci v druhom sete odvrátila "kanára" a uhrala tri gemy za sebou, deviatu hru pri podaní Šarapovovej už nedotiahla do víťazného konca. Štvrtá nasadená Ruska si tromi fiftínmi v rade vybojovala mečbal a ten napokon premenila na celkový triumf.

 

Do 4. kola postúpila aj švajčiarska tenistka so slovenskými koreňmi Belinda Bencicová, keď zdolala Američanku Bethanie Mattekovú-Sandsovú z 1:51 h dvakrát 7:5.

 

dvojhra - 3. kolo:

Belinda Bencicová (30-Švaj.) - Bethanie Matteková-Sandsová (USA) 7:5, 7:5, CoCo Vandewegheová (USA) - Samantha Stosurová (22-Aus.) 6:2, 6:0, Maria Šarapovová (4-Rus.) - Irina Beguová (29-Rum.) 6:4, 6:3, Lucie Šafářova (6-ČR) - Sloane Stephensová (USA) 3:6, 6:3, 6:1, Victoria Azarenková (23-Biel.) - Kristina Mladenovicová (Fr.) 6:4, 6:4, Venus Williamsová (16-USA) - Aleksandra Kruničová (Srb.) 6:3, 6:2, Zarina Dijasová (Kaz.) - Andrea Petkovicová (14-Nem.) 7:5, 6:4, Serena Williamsová (1-USA) - Heather Watsonová (V.Brit.) 6:2, 4:6, 7:5

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona