Serena tvrdí, že aj prehra je víťazstvo, raduje sa z Vinciovej

NETKY.SK • 16 September 2015, 11:31 • 2 min
Serena tvrdí, že aj prehra je víťazstvo, raduje sa z Vinciovej

NEW YORK - Americká tenistka Serena Williamsová si nerobí ťažkú hlavu z nedávnej prehry v semifinále US Open a nezavŕšenia kalendárneho Grand Slamu. Čoskoro 34-ročná ikona svetového ženského tenisu tvrdí, že neúspech proti podceňovanej Talianke Roberte Vinciovej je pre ňu poučná skúsenosť a v konečnom dôsledku víťazstvo.

slovakia

left justify in out

"Musíme sa tešiť aj z úspechov druhých, ak viete, čo tým mám na mysli. Nemôžeme dovoliť, aby nás ovládli negatívne emócie len preto, že prehráme nejaký zápas. Byť naštvaný nie je dobré," uviedla Serena Williamsová v rozhovore po prezentácii módnej kolekcie HSN počas týždňa módy v New Yorku.

Serena Williamsová minulý piatok celkom nečakane nezvládla predposledný krok k zisku tzv. pravého Grand Slamu, čiže skompletizovaniu triumfov na všetkých turnajoch "veľkej štvorky" v jednom kalendárnom roku. Nenasadenej Talianke Roberte Vinciovej podľahla v newyorskom semifinále 6:2, 4:6, 4:6, keď najmä v druhej polovici zápasu nenašla protizbraň na umnú hru súperky s množstvom slajzovaných úderov a častým zakončením pri sieti. Napriek tomu je S. Williamsová 258. týždeň na čele rebríčka WTA a je už istou koncoročnou jednotkou.

"Nemám byť prečo nahnevaná. Vyhrala som štyri grandslamové turnaje v sérii, a to dokonca dvakrát za sebou (nie v jednom kalendárnom roku - pozn. SITA). Keď sa tak zamyslím, koľko ľudí toto dokázalo? Stalo sa len to, že žena na druhej strane kurtu ma v ten deň herne prevýšila. Zaslúžila si to víťazstvo a ja sa teším s ňou. S takýmto postojom to neberiem ako svoju prehru, ale ako víťazstvo,“ vysvetlila Serena Williamsová.

Fenomenálna hráčka potvrdila, že miluje tenis, ale občas si potrebuje dať pauzu a odskočí si napríklad do sveta módy. "Móda je pre mňa ďalší druh vášne popri tenise. Keď som si pred rokom odskočila na módnu prehliadku, mala som pozitívne reakcie od ľudí. Sama som ani nevedela, čo môžem od toho očakávať. Potom sme sa s módnou ikonou Annou Wintourovou dohodli na druhej kolekcii. Ponúkla sa, že bude mojou mentorkou a ja mám z toho veľkú radosť,“ skonštatovala Serena Williamsová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies