Serena sa prihlásila do Indian Wells, kde nehrala 13 rokov

NETKY.SK • 3 Február 2014, 17:34 • 2 min
Serena sa prihlásila do Indian Wells, kde nehrala 13 rokov

INDIAN WELLS - Nad čiaru hlavnej singlovej súťaže sa zmestili štyri Slovenky - Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková a Jana Čepelová.

slovakia

left justify in out

Americká líderka svetového rebríčka tenistiek Serena Williamsová sa prihlásila na prestížny marcový turnaj WTA BNP Paribas Open so štatútom Premier na tvrdom povrchu v kalifornskom Indian Wells, na ktorom nehrala od všeobecne známej kontroverzie zo sezóny 2001.

Serena už počas januárových grandslamových Australian Open v Melbourne po víťazstve v 3. kole dvojhry nad Danielou Hantuchovou vyhlásila, že sa hodlá inšpirovať životnou filozofiou Nelsona Mandelu o odpúšťaní a zrejme ukončí svoj bojkot. 

V roku 2001 triumfovala S. Williamsová vo finále v Indian Wells nad Belgičankou Kim Clijstersovou po tom, ako na semifinále nenastúpila na rodinný duel jej staršia sestra Venus. Otec a tréner oboch Richard referoval o rasistickom správaní publika a odvtedy bolo toto podujatie pre Williamsové tabu. 

Nad čiaru hlavnej singlovej súťaže sa zmestili štyri Slovenky - Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová (miestna šampiónka z edícií 2002 a 2007), Magdaléna Rybáriková a Jana Čepelová. Poslednou "in" je podľa webu turnaja Izraelčanka Šahar Peerová. Vlani triumfovala Ruska Maria Šarapovová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies