Serena pred útokom na hetrik prekvapená stavom kolena

NETKY.SK • 20 Október 2014, 11:00 • 2 min
Serena pred útokom na hetrik prekvapená stavom kolena

SINGAPUR - Americká tenistka Serena Williamsová je pred útokom na čistý hetrik triumfov na koncoročnom šampionáte WTA Finals spokojná so stavom nedávno zraneného kolena, pre ktoré bol otáznik nad jej štartom.

slovakia

left justify in out

"V Európe som si pohovorila s lekármi. Do prípravy na kurte som sa vrátila až v pondelok. Som prekvapená, ako dobre som do toho znova naskočila," povedala podľa webu Tenisovej asociácie žien (WTA) líderka svetového rebríčka pred singapurským podujatím, do ktorého vstúpi v pondelok o 13.00 h SELČ v základnej Červenej skupine proti Srbke Ane Ivanovičovej. Tridsaťtriročná Serena triumfovala na "výberových" MS aj v sezónach 2001 a 2009. 

 

"Všetci máme rôzne sny, ale tenis je momentálne mojou prioritou. Uvidíme, k akým aktivitám ma neskôr osud zaveje," vyhlásila spomenutá Ivanovičová, keď sa jej pýtali na plány po kariére. Srbka bola už v roku 2007 v Madride v semifinále, dosiaľ je to jej maximum. 

 

V rovnakej skupine je aj debutantka medzi elitou Simona Halepová. Rumunka v tejto sezóne Serene ešte nečelila: "Je to veľká výzva a od vlaňajšieho Cincinnati ubehlo veľa času. Myslím si, že mám šancu, ale ona je najlepšia a hrať proti nej vždy ťažké. Posnažím sa zo všetkých síl. Najdôležitejšie je zostať pozitívna a veriť si." 

 

Premiéru na tomto turnaji zažije aj Kanaďanka Eugenie Bouchardová, v januári pomáhala v dejisku s jeho prezentáciou: "Je to bláznivé, keď si uvedomím, že som sa vrátila do miestnosti, v ktorej som vtedy sedela s ´Chrissie´ Evertovou. Neviem, kto by vtedy predpovedal, že tu opäť budem v októbri, mňa však ten január veľmi motivoval a inšpiroval k pokusu kvalifikovať sa. Som hrdá, že sa mi to podarilo." 

 

Ruska Maria Šarapovová triumfovala na MS WTA už pred desiatimi rokmi v Los Angeles. Teraz od turnaja v Pekingu pobudla v tomto regióne: "Rada by som zašla domov, ale nebol na to najvhodnejší čas. Cítila som sa tu napokon dobre a rozhodovali sme sa práve podľa toho. Dopriala som si pár dní voľna, potom som začala s prípravou v Phukete a vzápätí som sa pomerne skoro presunula do dejiska." 

 

Šarapovová začne v utorok v Bielej skupine proti Dánke Caroline Wozniackej, finalistke edície 2010 v Dauhe: "Nikdy som príliš neštudovala renking a totálne som s tým prestala, keď som klesla z niekdajšieho 1. miesta na 18. priečku. Bolo to deprimujúce, potom som si však povedala, že na tom nezáleží, lebo bez ohľadu na rebríček treba čeliť rovnakým súperkám. Uvedomila som si, že ak si budem počínať dobre, znova vystúpam nahor. Vyšlo to značne rýchlo." 

 

Češka Petra Kvitová má titul z Istanbulu 2011. V tej sezóne rovnako ako teraz uspela na Wimbledone: "Na kurte som v tomto štádiu kariéry uvoľnenejšia, pociťujem väčšiu sebadôveru. Počnúc tým Wimbledonom som ukázala, že znova dokážem predvádzať skvelý tenis. Tri roky mi to chýbalo, teraz je to oveľa lepšie. Viem, že moja hra je občas až príliš riskantná, to k nej však patrí, viem s tým fungovať." 

 

Kvitovú 21. októbra vyzve poľská semifinalistka z predvlaňajška Agnieszka Radwanská, ktorá pravidelne zbiera prvenstvá v ankete o Úder mesiaca: "Tie moje tohtoročné sa nevyrovnajú jednému z vlaňajška, ale ešte mám pred sebou zápasy v Singapure na to, aby som to napravila..." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies