Serena po vydretom postupe: Záver som zvládla

NETKY.SK • 5 September 2015, 09:58 • 2 min
Serena po vydretom postupe: Záver som zvládla

NEW YORK - Americká tenistka Serena Williamsová má stále šancu zavŕšiť kalendárny Grand Slam. Svetová jednotka sa v 3. kole US Open v pozícii trojnásobnej obhajkyne titulu vytrápila s krajankou Bethanie Mattekovou-Sandsovou, no napokon postúpila do osemfinále po výsledku 3:6, 7:5, 6:0.

slovakia

left justify in out

Williamsová sa hľadala na kurte až do stavu 5:5 v druhom sete. Od toho momentu však vyhrala osem gemov za sebou a zabezpečila si účasť medzi najlepšou šestnástkou turnaja. Po ôsmykrát v aktuálnej sezóne sa jej stalo, že na grandslame prehrala prvý set, ale vo všetkých prípadoch priebeh duelu otočila vo svoj prospech.

 

"Nie je to niečo, čo by som si plánovala. Zvládnuté závery však pomáhajú mojej psychike. Víťazstvo je víťazstvo, to v každom prípade," povedala Williamsová, ktorá si vylepšila bilanciu na tohtoročných grandslamoch na 24-0.

 

Svetová jednotka má šancu stať sa prvou tenistkou po 27 rokoch, ktorá vyhrá všetky štyri grandslamové turnaje v jednej sezóne. Naposledy to dokázala legendárna Nemka Steffi Grafová v roku 1988. Serenu od jej cieľu teraz delia už len štyri víťazstvá. "Viem, že som k tomu blízko, ale ešte ma čaká dlhá cesta. Urobím však pre to maximum," dodala.

Jej súperkou v nedeľňajšom osemfinále bude ďalšia krajanka Madison Keysová, na turnaji nasadená ako číslo 19.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona