Serena bude hrať na Hopmanovom pohári, prezradil kouč

NETKY.SK • 5 Október 2015, 14:14 • 2 min
Serena bude hrať na Hopmanovom pohári, prezradil kouč

PARÍŽ - Americká líderka svetového rebríčka WTA tenistiek vo dvojhre Serena Williamsová bude pred melbournskými grandslamovými Australian Open (18. - 31. januára) štartovať na južnej pologuli na Hopmanovom pohári miešaných reprezentačných družstiev v Perthe (3. - 9. januára).

slovakia

left justify in out

V rámci rozhovoru pre L´Equipe to prezradil Serenin francúzsky trénersky konzultant Patrick Mouratoglou. Ešte raz sa vrátil aj k sklamaniu, ktorým na newyorských US Open bolo pominutie šance na kalendárny Grand Slam.

"V deň toho semifinále proti Roberte Vinciovej som hneď vedel, že to nie je dobré. Serena ma totiž privítala s tým, že ju veľmi bolia kolená. Na jej pohybe na kurte to bolo vidieť," povedal Mouratoglou a dodal: "Ak by uspela na všetkých štyroch vrcholných podujatiach, bol by to výnimočný rok. Takto zostala trpká pachuť. Keď to napokon nedopadlo podľa predstáv, ťažko spätne vnímať sezónu pozitívnym spôsobom. Serena mi povedala, že ju pociťuje ako spackanú. Presne takto uvažujú šampióni. Nemôžu byť spokojní s dosiahnutým, ak sa im čosi nevydarilo."

Mouratoglou vylúčil, že by už 34-ročná mladšia zo sestier Williamsových potrebovala nejaký chirurgický zákrok: "Budúci rok to aj vzhľadom na OH v Riu de Janeiro zoberieme zľahka. Zatiaľ sme si nestanovili presný počet akcií, ale číslo 15 je pre mňa ideálom. Serenu tento rok sužovali rôzne zdravotné trampoty, často jej zabraňovali odvádzať 100-percentné výkony, musela sa poodhlasovať z turnajov, bolo to pre ňu náročné. Napríklad v Madride pri prehre s Kvitovou mala kolená v ohni. Chceme sa niečomu takému vyhnúť."

Ciele na sezónu 2016 sú maximalistické. "V prvom rade vyrovnať i prekonať Grafovej grandslamový rekord v podobe 22 titulov. Potom dobyť Grand Slam. S prihliadnutím na Serenin štandard z ostatných troch rokov nemôžeme uvažovať menej ambiciózne. Tento rok sa nám to nepodarilo, pokúsime sa o to znova. Serena nestratila motiváciu. Prehra na US Open vyvolala reakciu, to je jasné. Ona však teraz ani náhodou nie je demotivovaná," zdôraznil Mouratoglou.

Serena Williamsová minulý štvrtok oznámila, že zo zdravotných dôvodov už nebude v tejto sezóne hrať. Ešte mala štartovať v Pekingu (3. - 11. októbra) a potom na šampionáte WTA Finals v Singapure (25. októbra - 1. novembra).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona