SEPS o podpore Slovenského olympijského domu rozhodne v najbližších dňoch

NETKY.SK • 12 Júl 2012, 06:24 • 2 min
SEPS o podpore Slovenského olympijského domu rozhodne v najbližších dňoch

SEPS o podpore Slovenského olympijského domu rozhodne v najbližších dňoch - Slovensko O podpore Slovenského olympijského domu v Londýne, ktorý má finančné problémy, rozhodne Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a. s.

slovakia

left justify in out

img

O podpore Slovenského olympijského domu v Londýne, ktorý má finančné problémy, rozhodne Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a. s. (SEPS, a. s.) v najbližších dňoch. Firma, ktorá Slovenský dom v dejisku olympiád podporila už aj v minulosti, svoju účasť na projekte zatiaľ zvažuje.
      "Definitívne rozhodnutie padne po konzultáciách s akcionárom v najbližších dňoch," uviedol pre TASR výkonný riaditeľ sekcie podpory riadenia spoločnosti SEPS, a. s., Igor Gallo. SEPS, a. s. v minulosti ako generálny partner podporila olympijské domy na LOH v Pekingu a ZOH vo Vancouveri.
      "Nemáme dostatok peňazí, preto sa momentálne usilujeme škrtať výdavky," priblížil Ľuboš Kazimír, konateľ agentúry Black Tea-BMA, ktorá má na starosti celý projekt. Organizátori tak napríklad znižujú počet personálu či uskromňujú catering.
      "Povedali sme si, že hanbu Slovensku jednoducho spôsobiť nemôžeme, preto to za každých okolností dofinancujeme z vlastných zdrojov. Žiadna hrozba škandálu však nie je, tým by sme šli proti sebe a proti všetkým. Len frustrácia," dodal šéf projektu. Celkové náklady na projekt Slovenského domu pritom predstavujú podľa Kazimíra približne 1,5 milióna eur.
      Štátna spoločnosť Tipos prispela na zabezpečenie Slovenského domu sumou 125 tisíc eur. Jadrová a vyraďovacia spoločnosť (JAVYS), ktorá v minulosti tiež sponzorovala Slovenský dom na olympijských hrách, tento rok projekt nepodporí. "Zohľadňujúc aktuálnu finančnú situáciu sme neuvažovali o podpore Slovenského olympijského domu v roku 2012," povedal pre TASR hovorca spoločnosti JAVYS Dobroslav Dobák.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies