Sepp Blatter vyjadril bezhraničnú podporu Rusom

NETKY.SK • 28 Október 2014, 15:35 • 2 min
Sepp Blatter vyjadril bezhraničnú podporu Rusom

ZÜRICH - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter vyjadril maximálnu podporu Rusom pri organizácii majstrovstiev sveta v roku 2018.

slovakia

left justify in out

A to aj napriek silnejúcej kritike zo strany európskych krajín, že voľba usporiadateľa bola zmanipulovaná a v Rusku sa do príprav svetového šampionátu významne zapája korupcia.

 

"Dôverujeme Rusku a jeho vládnym predstaviteľom. Naša podpora je bezhraničná," uviedol Blatter v rozhovore pre agentúru R-Sport. Zároveň vylúčil bojkot MS 2018, ktorý vo svojich reakciách viaceré európske futbalové krajiny označili za možný. "Rusko je najväčšia krajina na svete, preto sa nebojím, že nebude pod drobnohľadom najväčších svetových médií. Bojkot majstrovstiev sveta považujem za vylúčený. Musíme ukázať, že svetový futbal je silnejší ako protesty jednotlivcov," dodal 78-ročný Blatter, ktorý sa na budúci rok ešte raz bude uchádzať o prezidentskú stoličku vo FIFA. Momentálne si užíva záver štvrtého funkčného obdobia. 

 

Vzhľadom na súčasnú kontroverznú politiku Ruska voči Ukrajine boli v ostatnom čase aj na strane Nemecka či Francúzska pochybnosti o záverečnom turnaji MS 2018 v tejto krajine. Blatter tieto "prehnané" obavy futbalových mocností prirovnal k reakciám svetových politikov o opodstatnenosti usporiadania zimných olympijských hier v Soči. Pred ich začiatkom sa vyskytli rovnako nesúhlasné prejavy s politikou Ruska a tiež potlačovaním ľudských práv v tejto krajine. "Počas hier a po ich skončení negatívne hlasy stíchli a všetci boli spokojní s tým, ako sa Rusi zhostili organizátorskej taktovky ZOH," pripomenul Blatter pre nemecké médiá. Rovnako dodal, že Rusom nehrozí organizačný chaos a dostavba štadiónov na poslednú chvíľu, ako to bolo v tomto roku pred a počas MS v Brazílii. "Sme veľmi spokojní so stavom prípravných prác v Rusku," podotkol generálny sekretár FIFA Jérome Valcke. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies