Separatistickí povstalci povolia prístup k miestu zrútenia letu MH17

NETKY.SK • 13 Október 2014, 07:00 • 2 min
Separatistickí povstalci povolia prístup k miestu zrútenia letu MH17

KYJEV - Separatistickí povstalci na východe Ukrajiny oznámili, že umožnia dnes ukrajinským záchranným zložkám prístup k miestu zrútenia letu MH17 malajzijských aerolínií. Pre televíziu CNN to uviedol hovorca holandského ministerstva spravodlivosti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ukrajinskí záchranári budú môcť podľa správy na mieste zrútenia lietadla, ako aj od miestnych obyvateľov v oblasti vyzbierať osobné predmety 298 obetí tragédie. Dohodu o tom dosiahla Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), povedal hovorca holandského ministerstva Jean Fransman.
      

Prístup k miestu zrútenia letu MH17 nebol možný od minulého mesiaca vzhľadom na boje, ktoré v oblasti prebiehali napriek prímeriu z 5. septembra. Medzinárodné vyšetrovanie pádu lietadla, ktoré 17. júla smerovalo z Amsterdam do Kuala Lumpuru, vedú holandské úrady, dodáva agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies